Hallen.

Datum:2013-01-31 / Tid:21:24:00 / Kategori:Lilla gula huset

Jag har ju glömt visa hur det blev i hallen, vi tapetserade färdigt i helgen. Det som återstår nu är att riva ut den gamla mattan i trappen, slipa bort allt gammalt lim och måla den vit. Därefter ska det läggas golv i hallen uppe, nere och köket. Slutligen golvlister och några lister på trappräcket. Det är en del kvar att göra alltså men det går framåt iallafall :)


Vårkänslor!

Datum:2013-01-31 / Tid:13:22:06 / Kategori:Vardag
Idag skiner solen för fullt, det är några plusgrader och fåglarna kvittrar. Snacka om vårkänslor!
Har spenderat förmiddagen i stallet och det var hur härligt som helst. Tog in Solero för lite borstning och mys men mer än så blev det inte idag då det är så sjukt isigt överallt. Visserligen har han brodd runt om men jag vill inte att han ska behöva gå och spänna sig för det kan resultera i jobbiga sträckningar och dessutom är han rätt pigg för tilfället så jag vill inte äventyra det hela.
Nu ska jag äta lite lunch innan det bär iväg till arbetsförmedlingen (jippie...) halv tre. Eftersom jag har varit arbetslös i tre månader nu måste jag ut på någon form av aktivitet: praktik, jobbcoachning eller läsa upp betyg. Jag ska troligen satsa på det sista och läsa upp matten. Detta ska beslutas idag.
 
 
rangelben @ instagram
 

Jag är med och tävlar!

Datum:2013-01-30 / Tid:23:10:00 / Kategori:Vardag

Jag är med och tävlar hos Linn Lilja där man kan vinna detta fina pris. Egentligen förstår jag inte att jag är med, blir så blyg och tycker det är jobbigt med nya folk som ser mig rida, skäms över mig själv. Men både jag och Solero behöver det verkligen och jag vet att jag skulle tycka det vore jättekul bara man kommer igång, det är så jag funkar.
Om ni också vill delta hittar ni tävlingen HÄR.Utvärdering vinterridstövel.

Datum:2013-01-28 / Tid:20:17:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
Jag har fått önskemål om att utvärdera dom vinterfodrade ridstövlarna från Hööks som jag fick i julklapp och nu när jag använt dom en del tänkte jag göra det.
Jag tycker att dom ger ett bra stöd för skänkeln trots att dom är stora i vaden åt mig. Jag har inte ridit med dom när det är sådär superkallt utan omkring -8 grader och då tycker jag dom håller värmen fint. Hur dom funkar när det är kallare än så vet jag som sagt inte men jag kan tänka mig att då kanske man blir lite frusen. Det är lite svårt att få plats med tjocka sockor då dom är ganska smala över foten trots att jag har en storlek större än vanligt, men det går om man "knövvlar" lite ;p Fortfarande ganska stela trots några smörjningar men dom måste nog helt enkelt användas några gånger till, har försökt ha dom på mig även efter ridning för att gå in dom och skynda på uppmjukningen.
Sammanfattningsvis tycker jag det är en bra stövel för sitt pris (minns inte exakt nu men omrking 600-700kr) och dessutom är dom väldigt snygga för o va vinterridstövel :)
 

En outfit.

Datum:2013-01-28 / Tid:19:05:08 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
 
Okej, den långärmade pikén är i lite fel rosa nyans av bilderna att dömma, men ni förstår min tanke och hur snyggt vore det inte?? :) Jag är inte någon som har rosa som favoritfärg och äger knappt något rosa över huvudtaget, men detta gillar jag! :) Lindorna har jag redan dessutom.
Allt är nyheter från Hööks. Schabraket kostar 449kr, lindorna 129kr och pikén 249kr.
 

Caribbean Blue.

Datum:2013-01-20 / Tid:21:37:49 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
 
Fick hem schabraket och lindorna från BR förra veckan. Så himla fint! Men det är svårt och få färgen att göra sig rättvis på bild, får ta ordentiga bilder med systekameran någon dag. Testade schabraket när jag red lektion i fredags, visst blev Solero fin? :) Dock var jag lite lat och orkade inte linda så det fick bli benskydd denna gången.
Solero ser lite allmänt ruffsig och småtjock ut nu med all vinterpäls, längtar till våren när det försvinner. Eler ja, i år kommer han nog rakas eftersom han mår så dåligt under fällningen.
Sen skulle det inte sitta fel med en ny dressyrsadel också, i svart läder, mmm... ♥
 

Dags att komma igång igen!

Datum:2013-01-07 / Tid:20:23:43 / Kategori:Hästsnack & bilder
Har haft ett uppehåll med ridningen nu ett tag kan man väl säga. Har ridit lite då och då men mest turer i skogen helt utan krav. Har gått promenader och hittat på lite annat med Solero just för att han fått gjort någonting iallafall.
Men nu känner jag att det är dags att komma igång igen. Idag blev det ett pass på ca 30 min på ridbanan, barbacka i bara skritt p.ga det dåliga underlaget men också en bra start. Gjorde mycket böjningar, halter, fram- och bakdelsvändningar, ryggningar, öppnor och lite sånt basic just för att han skulle få komma igång och bli mjuk i kroppen igen. Det var inte svårt att hitta till en fin form utan han mjuknade snabbt och var med på allt med en positiv inställning. Han hade kunnat skritta på lite bättre men jag ville inte pressa honom när underlaget var som det var.
 
Imorgon ska jag till Karlstad hela dagen så då får han stå. På onsdag är det äntligen dags för lektion och det ser jag verkligen fram emot! Sen på torsdag blir vi nog med Jorunn och Ask till ridskolan och rider i ridhuset, det ska också bli super roligt! Då får jag verkligen chansen att låta honom jobba ordentligt. Dock kommer jag inte ha några höga krav då det är första gången som han är där + att han knappt har varit i ett ridhus förut så han kommer nog vara lite virrig och spänd misstänker jag :) Får ta det som det kommer helt enkelt.
 
Nu är några dagar planerade iallafall, det känns skönt! :)
 
 
I somras var vi verkligen igång! Dit ska vi hitta igen och komma ännu längre :)
 

2 0 1 3.

Datum:2013-01-03 / Tid:12:48:57 / Kategori:Vardag
Inför det nya året så har jag beställt en almancka från personligalmanacka.se. Det är min första som jag beställt därifrån men jag är helt säker på att jag kommer bli nöjd. Det är så bra att man kan välja helt fritt hur almanackan ska vara utförd, vad man vill ha med och inte och framförallt hur den ser ut :) Jag valde att ha en bild på mina vovvisar på framsidan som Carro fotade i somras, kommer nog bli superfint :) Men kan ha ett foto på baksidan också men jag valde enfärgat.
Nu längtar jag tills den kommer så den kan börja används, det blir så mycket roligare att planera när man har en fin almanacka! :D