Photoshoot.

Datum:2012-11-25 / Tid:22:23:58 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
 
 
 
 
 

Kurs - spårning.

Datum:2012-11-25 / Tid:22:11:00 / Kategori:Hundliv
 
rangelben @ instagram
Såhär älskar Oscar att mysa ♥ Älgkalven...
 
Idag var det dags för kurs igen. Denna gång åkte vi till travbanan och la spår i skogen där. Vissa la blodspår och andra (inklusive vi) la vanligt spår med godis eller leksaker. Det var första gången för både oss och Oscar att spåra och det var faktiskt jättekul :) Gjorde ett enkelt, rakt spår, inte särskillt långt. Han var snabb med att hitta det och han fick massor beröm om att han var noggrann och systematisk :) Detta kommer vi absolt göra fler gånger och göra det svårare allt eftersom.
Lilla Charliehjärtat var med idag också, fast han fick inte spåra något eftersom han egentligen inte är med på kursen. Vi ska göra eget spår åt honom hemma :)
Det var en jättemysig förmiddag med alla vovvarna i skogen, förutom att spåra hade vi först lite "vanlig" kurs som vi brukar och så fikade vi och grillade korv, mys! :)
 

Nytt i hästgarderoben.

Datum:2012-11-24 / Tid:22:21:05 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
rangelben @ instagram
Ursäkta för den kassa bilden. Marinblått med silver/blå passpoal ♥
 
Idag har jag och min andra hälft varit i Karlstad, fick bl.a med mig det här schabraket hem som jag bloggade om för ett par dagar sedan. Nu är det bara och hoppas på att tomten kommer med ett par matchande benlindor och dom silvriga bootsen från Catago, då blir jag lycklig! :)
Den här outfiten kommer jag nog spara lite på och använda vid "finare" tillfällen, vissa träningar. Är ju roligt att ha något som ser nytt och fräscht ut.
 

Burning fire.

Datum:2012-11-20 / Tid:19:55:49 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
Foto: Caroline Dahlén
 
Jag är sååååå sugen på att bli eldigt rödhårig igen! Det är verkligen "min" hårfärg, mitt självförtroende skjuter i höjden när jag är röd, nu känner jag mig så blek och tråkig. Men det är ett jäkla jobb att hålla det snyggt då det tvättas ur snabbt och utväxten kommer som ett brev på posten. Men lillasyster ska snart klippa och färga mig, vi får väl se vad hon har för färg i håret på mig... ;)

Kära tomten.

Datum:2012-11-18 / Tid:19:43:00 / Kategori:Shopping
Mina fossingar skulle bli så lyckliga över dom här! Från nelly.com
 
Update: Fick precis reda på att lillasyster har beställt dom. Perfekt! Hon har en storlek större än mig men det skiter jag i, jag lånar :)
 

Kurs med Oscar.

Datum:2012-11-18 / Tid:17:51:10 / Kategori:Hundliv
 
rangelben @ instagram
 
Nu i eftermiddag har vi varit på vårt första kurstillfälle med lilla Oscar. Det var ca 10 andra hundar utöver Oscar och han skötte sig väldigt bra med tanke på att det var första gången för både honom och oss, nya hundar, människor, ny plats o.sv. Vi fokuserade mycket på att hundarna skulle strunta i varandra och hålla kontakten med oss som höll i kopplen under olika störningsmoment, detta var Oscar jätteduktig på :) Gick igenom lite andra basgrejer och annat som är svårt och förklara. På slutet gick vi en 15-20 minuters promenad och avslutade med lite avslappning. Nästa kurs är på onsdag kväll och då ska vi vara vid Lidl där det finns många störningsmoment (människor, bilar, kanske andra hundar m.m.) Det ska bli kul! :)
 

Önskeoutfit.

Datum:2012-11-18 / Tid:14:12:33 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
 
Marinblått schabrak - Hansbosport
Marinblåa lindor - BR
Silver boots - Catago
 
Schabraket och lindorna ser inte ut att vara i samma nyans men det ska dom självklart vara, spelar ingen roll vart lindorna kommer ifrån bara dom är i samma marinblå som schabraket.
 
 

The Sims 3 Årstider!

Datum:2012-11-14 / Tid:21:52:38 / Kategori:Vardag

Jag är en nörd men jag älskar't! :)


13 november.

Datum:2012-11-13 / Tid:19:24:00 / Kategori:Hästsnack & bilder

 

Hej fluffiga öron!

Idag hade jag planerat att rida ut och göra mycke travarbete på grusvägarna. Men det har varit minsgrader i natt vilket gjort att allt såklart frusit och backen blivit stenhård = inte det bästa underlaget för travjobb. Men jag sadlade på, klädde oss i reflexer och gick ut ändå. Massa skritt, så klart, men hittade några ställen där marken hunnit tina lite och blivit mjukare, så lite trav fick vi ändå, även om det inte blev helt soom planerat.

Solero kändes pigg och fin, ungefär som alltid när vi är ute i naturen :) Imorgon har jag inte planerat ridningen än, har lite andra saker och göra så det får helt enkelt anpassas efter hur mycket tid jag har :)

 


Perfect Sit of Sweden.

Datum:2012-11-13 / Tid:18:54:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
Det här superfina fleecetäcket skulle jag vilja ha åt Solero vid lite finare tillfällen, transport o.sv Han skulle göra sig så bra i det! Men det finns bara i strl 155cm och Solero som har 135cm kommer ju drunkna :(Hade det inte kostat så mycket (489kr) så kanske jag hade köpt det ändå så hade han väl fått drunkna ändå, men det är lite för dyrt för det. Typiskt!
 
Om det är någon som blev sugen på det och har en större häst som det passar åt hittar ni täcket HÄR.
 

Ordinary me.

Datum:2012-11-13 / Tid:14:49:46 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
Foto: Caroline Dahlén
 
Utan massa extrem make-up, onaturliga poser och konstiga utstyrslar. Jag i min enkelhet, mitt vardagsjag.
 

Charlie.

Datum:2012-11-12 / Tid:20:36:44 / Kategori:Hundliv
 
 

Idag har jag haft besök av Carro. Vi var och hämtade tavlorna som varit med i utställningen på Galleri Norra, åt lite lunch och planerade inför kommande plåtningar. Sen var Charlie så mallig över sin fina scarf så vi gick ut så hon fick fota honom lite, visst blev det bra? :D Min fina Charlieskrutt ♥
 

Vinterpäls.

Datum:2012-11-12 / Tid:20:23:45 / Kategori:Hästsnack & bilder
 
rangelben @ instagram
 
Mitt hjärta efter ridlektionen för Jorunn i fredags. Visst är han fin i den här outfiten? Boots är ju inte snyggt för fem öre men ett nödvändigt ont i broddtider.
 
För övrigt ser Solero ut som en fluffigt troll med all vinterpäls nu men det är ändå inte så mycket som han brukat få dom andra åren när han gått utan täcke. Han verkar trivas bra med täcke och han är inte alls sådär sur och grinig som han varit dom andra vintrarna, vilket betyder att min lilla "plan" fungerar och därför är det täcke som gäller även i framtiden.
För er som missat det så kan jag berätta att jag upplevt Solero som ja, sur och grining under det halvåret som han har haft vinterpäls. Han har inte varit sig själv över huvudtaget. Därför har han i år fått gått med täcke sedan i höst så att han inte ska få riktigt lika mycke päls som annars då jag misstänkt att det är den som besvärat honom, och det verkar som jag hade rätt :) Jag funderar även på att klippa honom om det skulle behövas, men just nu verkar det gå bra ändå och jag vill helst undvika det eftersom han går på lösdrift och kan behöva lite fluff. Eventuellt att det blir klippning till våren om inte annat så han snabbt blir av med pälsen och slipper plågas :)
 
 

Sennenträff.

Datum:2012-11-12 / Tid:20:03:54 / Kategori:Hundliv

Foto: Carina Persson
 
I lördags morse packade vi in Oscar och matsäck i bilen och begav oss till Karlskoga där det anordnades Sennenträff av Svenska Senneshundklubben, för vår del var det första träffen. Det var lite nervöst innan då vi nästan inte känner några som var där eller visste hur Oscar skulle bete sig med massa nya hundar och människor, men det var helt i onödan för det gick super! Alla var glada och trevliga och Oscar uppförde sig helt perfekt. Han blev lite överglad oxh exalterad först i början men han lugnade snabbt ner sig och betedde sig bättre än många av dom vuxna hundarna till och med. Han var yngst där men det var en tik som är 9 månader med, ganska jämngammal då Oscar nu är 6 månader :)
 
Först fick hundarna hälsa lite på varandra och lukta runt, sedan började vi gå en promenad i skogen med hundarna kopplade för att efter en stund släppa lös dom och då blev det fart och fläkt! Oj vad dom busade och sprang :) När den värsta energin och buset var över så kom Oscar och gick vid vår sida hela promenaden, gjorde nån liten avstickare in i mellan men kom snabbt tillbaka, lilla gullunge ♥
Jag vet inte riktigt hur långt vi gick, men någon km iallafall. Inte så långt med tanke på att Oscar är valp och det var några unghundar med. Efter promenaden blev det fika vid sjön med äggsmörgås, varmt att dricka och kovgrillning - mys! Vi hade tur med vädret hela dagen, det var mulet men höll uppe så det var skönt :)
 
Träffen var verkligen lyckad och vi kommer absolut åka iväg fler gånger, det var otroligt uppskattat av Oscar!