Ridstövlar.

Datum:2013-04-30 / Tid:14:04:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Funderar lite på om jag ska sälja mina svarta stövlar och köpa dom här istället. Dom här ska vara högre och smalare än andra stövlar, vilket låter ypperligt för mina spaghettiben. Dom jag har nu passar ju inget vidare bra ändå. Tål att tänkas på. Ska iallafall prova dom här nästa gång jag är till Karlstad :)
Visst skulle jag gärna vilja ha ett par dyare, finare märkesstövlar. Men det är inget jag prioriterar just nu utan det duger med lite billgare åt mig tills vidare :) Tycker dom här är fina, sen kanske inte kvalitén är den bästa, men men.

Säljes!

Datum:2013-04-30 / Tid:13:18:00 / Kategori:Till salu/Säljes
 
1. Allroundschabrak i en härlig grön färg, strl full. Jättefint skick. 100kr. TINGAT!
2. Marinblått allroundschabrak med ljusblå kant, strl full. Jättefint skick. 100kr.
3. Rött allroundschabrak med fint tryck i vänstra hörnet, strl full. Jättefint skick. 100kr. SÅLT!
4. Brunt allroundschabrak med guldpasspoal. Strl full. Fint kvalitétschabrak. Liten ficka i vänster hörn för te.x nummerlapp vid tävling. 100kr. SÅLT!
5. Grönt allroundschabrak, strl full. Lite solblekt (syns på bilden) annars helt och fint. 50kr.
6. Blåa benskydd strl ponny, men stora i storlek då dom passar min storhäst. Lite repiga annars bra skick, hela och rena. 100kr. SÅLDA!
 
Frakt tillkommer annars kan sakerna hämtas i Hagfors. Kontakta mig vid intresse! E-mail: [email protected] eller lämna en kommentar!

Träning för Linn Lilja.

Datum:2013-04-30 / Tid:12:56:44 / Kategori:Hästsnack & bilder
Som ni kanske minns så vann jag ett paketerbjudande hos Linn Lilja för en tid sedan. I lrdags var det dags och hon kom till stallet för att instruera mig och Solero. Det var verkligen super roligt och vi fick massa nya tips. Hon var väldigt noggrann och förklarade på ett enkelt och lättförstått sätt. Sånt gillas :)
Vi fick lite olika övningar att jobba på så det ska vi göra så får vi se när hon kommer nästa gång :)
 

 
 
Fler bilder kommer! :)
 

Ett projekt.

Datum:2013-04-25 / Tid:12:47:28 / Kategori:Vardag
Jag har ett litet projekt på gång som jag jobbat med ett tag. Vad det är får ni snart veta men här har ni en liten tjuvkik så länge... :)

 

På önskelistan.

Datum:2013-04-24 / Tid:13:08:55 / Kategori:Vardag

Min födelsedag närmar sig och jag funderar på vad jag önskar mig. Jag brukar alltid ha en lååång lista över saker som jag vill ha, men det enda jag kan komma på i år är ett par gummistövlar från Hunter och en vit långärmad piké. Mina gummistövlar gick sönder förra året och sedan dess släpar jag runt på mammas som är flera storlekar för stora, vilket gör att strumporna åker av fötterna och varje steg är en kraftansträning för att ens få med sig stövlarna, jobbigt! Jag gillar Hunter för dom är snygga och dom är långa och smala i skaftet, perfekt för mina spaghetti-ben. Gummistövlar använder jag i stort sett varje dag så jag är i stort behov av ett par nya.
En vit långärmad piké är bra att ha i garderoben så man har något enkelt men snyggt att ha på ridträningar, jag gillar denna från Hööks JH Collection.
Nej annars önskar jag nog ingenting särskillt. Skulle vara roligt att få pengar/presentkort så jag kan åka och shoppa, det har jag inte kunnat göra på evigheter så det vore superkul. Annars är det väl alltid kul att få några fina inredningsprylar. Men att få presenter är inte det viktigaste, det viktigaste är att min familj mår bra och att vi får en mysig dag tillsammans :) ♥

Long time no see.

Datum:2013-04-23 / Tid:19:18:46 / Kategori:Hästsnack & bilder
Oj då, dags att ruska liv i bloggen igen kanske? Det där med att blogga kontinuerligt är inte riktigt min grej :pOch att skriva inlägg som "dagens ridpass" är typ det tråkigaste som finns. Känns som man skriver samma sak varenda dag och när man inte heller har några nya ridbilder att bjuda på blir det ännu tristare. Får skaffa mig en personlig fotograf? Haha.
På lördag iallafall är det dags för mig och Solero att träna för Linn Lilja, sjukt kul! Lite nervöst men är mest förväntansfull. Då ska jag banne mig få någon att fota, kommer ju ha en hel hejarklack som tittar haha så någon måste väl kunna fota :) Måste välja outfit också, vi måste ju vara snygga ;) Tror det blir det marinblå setet från Hansbo sport, det är stilrent och snyggt. Dessutom har jag inga bilder på det.
 

Den här outfiten är ju en stor favorit också..
 

Vad vill jag?

Datum:2013-04-03 / Tid:10:56:57 / Kategori:Vardag
Den ständiga frågan jag får just nu när jag är arbetslös är: Vad vill du jobba med då?
Speciellt arbetsförmedlingen tjatar om detta och i början svarade jag ärligt. Jag vill jobba med djur. Hunddagis, stallskötare eller liknande. Men när man får kastat i ansiktet hur orealistiskt det är och att jag måste försöka tänka på vad som är mer rimligt, ja, då tappar man suget och efter det när dom frågar svarar jag "Jag vet inte". Då blir dom inte heller nöjda.
Drömmen för mig, vore att på något sätt få jobba med djur. Hunddagis och stallskötare är det jag mest tänkt på och tittat på lite olika utbildningar som kan vara bra att ha. Lönerna på såna jobb är kanske inte dom bästa, men ärligt talat så är väl inte det alltid det viktigaste, det viktigaste är väl ändå att man trivs och mår bra? Jag har jobbat som målare, jag tjänade bra, men mådde inte bra och trivdes inte. Så vad väljer man? Jag väljer välmående och lycka framför pengar, det är så jag känner just nu.
När jag tänker "stallskötare" så menar jag just stallskötare. Jag vill inte att så mycket ridning och utbildning av hästar ska ingå i mitt jobb, det har jag inte självförtroende och kunskap för. Men att finnas där som en andra hand åt andra och hjälpa till med t.ex en hästs utbildning, det kan jag göra. Jag vill ta hand om hästarna och stallet. Mocka, fodra, göra iordning hästarna för träning o.sv Låter säkert skittrist i mångas öron men jag tror jag skulle trivas med det.
Och hunddagis då. Umgås med hundar, promenera och ta hand om dom hela dagarna måste vara härligt. Slitsamt men härligt. Jag tror inte att ett kontorsjobb är något för mig, sitta instängd mellan fyra väggar åtta timmar per dag. Nej, jag skulle krypa ur skinnet och dö av tristess.
 
Tyvärr finns det inga såna här jobb här om kring där jag bor. Pendla? Ja visst, men det måste vara realistiskt också. Låt säga att man har en timmes resväg till jobbet och jobbar mellan 7-16. Då måste man åka kl 6 och är hemma runt 17, antagligen senare eftersom trafiken är som värst då, alla slutar jobbet. Man måste ju hinna ha ett liv utanför jobbet också, och jag som har mina djur som tar väldigt mycket tid, det skulle inte funka.
 
Så ja, drömmar är vad det är och antagligen kommer förbli.
 

För ett år sedan.
 

Tallsångens Dal Segno - Oscar.

Datum:2013-04-02 / Tid:14:55:23 / Kategori:Hundliv








Underbara dag.

Datum:2013-04-01 / Tid:17:02:25 / Kategori:Hästsnack & bilder
Ännu en härlig dag med strålande sol och klarblå himmel, det är varmt så jag fick vara utan jacka i stallet. Härlig känsla när man kan rida i endast tjocktröja, mmh! :)
Idag hade jag sällskap av Annika i stallet, lika roligt som alltid. Är det inte härligt att man kan ha kompisar i olika åldrar, jag menar, Annika skulle kunna vara min mamma. Men hästintresset har knutit oss samman och hon är en av dom personer som jag kan prata med om allt, jag litar på henne och jag vet att hon finns där för mig. Glädje som sorg. Härlig människa! :) ♥
Först var vi iallafall nere på ridbanan, Annika red först. Solero såg så otroligt fin ut, stadig och bärande, rumpan och ryggen kom med och ja, han var bara så fin att se på! Så himla kul!
När Annika kände sig nöjd satt jg upp för att jobba med galoppen. Idag var en sån dag då jag inte var något rädd alls, härligt! Men jag blir lite knäpp på mig själv, varför kan jag inte alltid känna så? Jaja.
Solero var lika fin att rida som han såg ut. Helt otroligt vilken skillnad det är på honom nu mot när jag köpte honom! Vid första galoppfattningen blev han så glad så han orkade inte galoppera, han bara studsade fram, haha. Men resterande fattningar satt som en smäck och han rullade på i en kort samlad galopp. Suuuperfin!! Han kändes så lätt och ja, jag vet inte hur jag ska beskriva. Det var underbart att rida honom, jag kunde ha galopperat i evigheter kändes det som. Det känns så jäkla kul och peppande när allt slit ger resultat, är supertaggad på kommande träningar nu. Vi kan bara bli bättre!
 
För övrigt så fyller skrutthästen 12 år idag ♥ Dagen till ära fick han ha ett nytt pannband som jag knåpade ihop igår.
Efter ridningen på banan tog vi en timmes tur i skogen med sällskap av Moa och Mr. P. Mys!