I ♥ shoes.

Datum:2012-09-30 / Tid:19:30:00 / Kategori:Shopping
 
Jag har alltid haft en förkärlek till skor men nu är det väldigt, med betoning på väldigt länge sedan jag köpte några nya så när jag såg dom här stövlarna kunde jag inte låta bli "köp" knappen :) Har letat ett tag efter ett par nya stövlar men alla jag hittat har varit så korta i skaften och det tycker jag inte är så fint, dom här är 42 cm höga. Hoppas bara dom inte är megastora i vaden för det blir också fult eftersom mina vader är nästintill obefintliga :( Bara dom passar kommer jag bo i dom i höst + i mina svarta lårhöga stövlar i mocca, mmmh! ♥
 
(Blev ingen tur till Karlstad idag för o shoppa btw, vi tar det nästa helg istället, visar snart vad vi pysslat med idag)
 

Datum:2012-09-28 / Tid:22:35:25 / Kategori:Hästsnack & bilder
 
Gammal bild från 2008 på mig och finaste Sol ♥
Smal jag var...
 

Ändrade planer.

Datum:2012-09-28 / Tid:21:57:34 / Kategori:Hästsnack & bilder
Planerna att gå till ridhuset imorgon är inställda. Robin är tvungen och jobba, börjar ca tolv så det blir dumt med hundarna, vill inte att dom ska behöva vara ensamma och det tar ju som sagt ett par timmar om vi ska gå till ridhuset. Vi hinner inte heller innan Robin börjar, så vi har skjutit upp det till nästa helg. Kanske lika bra det för det ska tydligen bli regn, är ju inte kul och hinna bli genomblöt innan man kommer fram :p
Så istället blir min älskade kära lillasyster med till stallet imorgon. Hon var med mig och red ganska aktivt ett tag (jätte duktig!) men nu är det länge sedan så det ska bli kuuul! :D ♥
 
 

Planer.

Datum:2012-09-27 / Tid:21:37:21 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
 
På lördag planerar jag och Moa (och Annika?) att gå till ridhuset med Solero, då ska han få ha den här outfiten på sig, han är såå fin i den tycker jag!! :) Lilla hjärtat.
Det kommer ta ett tag, tar ca en timme att gå dit + ridningen där + hem igen ca 1 timme, sen tar det ju tid i stallet också, både före och efter + sysslorna. Så jag har nog att göra hela lördan :)
 

Nya sallkängor.

Datum:2012-09-27 / Tid:21:25:22 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Dom här skorna/stövlarna/kängorna ska jag ner och klämma o känna på söndag tror jag. Är i stort behov av nya vinterskor till stallet och dom här är så himla fina, precis min smak!  (påminner lite om mina favorit ridstövlar med snörninen och färgen) Hoppas dom är lika varma som fina, isåfall blir det köp :)
 
 

Tävlingsträns?

Datum:2012-09-26 / Tid:21:59:05 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
Det här tränset vill jag köpa till Solero som tävlingsträns/till finare tillfällen, såå fint! Men dock så önskar jag att pannbandet vore svängt, då hade det fått full pott, men det är riktigt fint ändå! Så värst många tävlingar kommer 
vi nog inte ut på tillsammans men Moa ska ju tävla honom så dom måste ju vara fina ;)
 

Benskydd - Ja eller nej?

Datum:2012-09-26 / Tid:21:49:42 / Kategori:Hästsnack & bilder
Fram tills förra vintern använde jag i stort sett aldrig några benskydd, lindor eller boots till Solero, endast senskydd fram vid hoppning - annars inte. Varför? "För det behövdes inte" tyckte jag korkat nog. Men så en dag var jag ute och red och han snubblade och lyckades skära sig med broddarna, då ångrade jag mig något så enormt!
Sedan dess använder jag benskydd i förebyggande syfte runt om + boots när han har broddar. När han bara har sommarskorna använder jag skydd när jag rider i skogen, lindor på banan eller om jag är lat använder jag skydden då också. Jag varierar mellan vanliga senskydd och terrängskydd. Terrängskydden är mer heltäckande och har en skena som ger stöd.
Jag vet en del som sagt att "jag använder inte skydd till min häst för det gör att h*n blir orädd om benen och i slutändan måste man alltid ha skydd" Hmm, va?? Okej, men vad är felet med att alltid använda benskydd - i förebyggande syfte så hästen slipper trampa sig/slå i/whatever och kanske få skador för livet?
Hur gör ni, har ni skydd till era hästar? När? Vad för slags skydd använder ni?
 
 
Förra vintern när Solero skar sig på broddarna.
 
 
 
Utrustad med terrängskydd och boots!
 
 

by Caroline #5.

Datum:2012-09-24 / Tid:21:53:18 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
 
Foto: Caroline Dahlén
 

by Caroline #4.

Datum:2012-09-24 / Tid:21:30:10 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
 
Foto: Caroline Dahlén
 

Charlie & Oscar.

Datum:2012-09-24 / Tid:19:53:23 / Kategori:Hundliv
 
 
 
 
Idag har Solero fått vila så vi tog oss en tur till skogen med vovvisarna, dom blir alltid lika glada över att få komma ut i skogen :) Var ett tag sedan jag fotade dom så tog med kameran. Tyvärr var det väldigt dåligt ljus i skogen så bilderna blev suddiga och gryniga, men jag är ju heller ingen mästerfotograf ;) Det är roligt att ha lite bilder iallafall speciellt när Oscar växer så, det går så fort tycker jag! Han är ny drygt 5 månader lillskrutten ♥ När han kom var han och Charlie i samma storlek, förutom att Oscar var lite grövre än honom, så det har ju helt klart hänt en hel del! :)
 
 

Longering.

Datum:2012-09-23 / Tid:22:04:12 / Kategori:Hästsnack & bilderIdag har jag varit väldigt trött och nere i stort sett hela dagen. Så jag valde att skippa ridningen och longera Solerokillen istället och det verkade uppskattas för han var superpigg och fin, i galopperna brallade han lite och gav järnet :p Skönt att få sträcka ut tan ryttare kan jag tro! Men trots att han var pigg så var han lyhörd och lyssnade jättebra på min röst och kroppsspråk, fina vännen ♥ Efteråt fick han några extra äpplen i kraftfodret för att han är så fin, duktig och glad jämt. Finns nog ingen gladare och socialare häst!!
 

Lek med pilatesboll?

Datum:2012-09-23 / Tid:21:56:45 / Kategori:Hästsnack & bilder
 


 
Efter ridningen igår gick jag och Moa ner till ridbanan och släppte hästarna lösa. Tanken var att dom skulle leka och ha roligt med en pilatesboll. Men dom fattade inte riktigt vad dom skulle göra och var rädda för den, knasbollar. Det gick lite bättre mot slutet så jag tror att bara dom fått bekantat sig mer med bollen och testa några gånger så kommer dom hajja grejen! :) Båda är ju ena riktiga bus- och lekpojkar :)
 

Lördagsdressyr.

Datum:2012-09-23 / Tid:21:50:27 / Kategori:Hästsnack & bilder
 


 
Foto: Moa Johansson
 
Igår var vi marinblå/röda, en klassisk och snygg outfit som går att variera på många sätt och passar dom flesta hästar. Skulle ha haft mina röda ridbyxor istället, men äsch. Ska köpa ett pack med röda lindor också det är snyggare när man rider dressyr, dom här skydden passar bättre i skogen :)
Solero kändes ganska fin igår, han var pigg och framåt men lite knas i galoppfattningarna, blev fel galopp några gånger och lite sprättiga ben eftersom han var pigg ;) Bus! ♥ Jaja, vi fortsätter traggla så blir det väl bra tillslut!
 

Huvudvärk och gårdagens ridning.

Datum:2012-09-18 / Tid:12:45:00 / Kategori:Hästsnack & bilder
Är hemma från jobbet idag då jag vaknade med världens huvudvärk och allmänt hängig, trött och seg. Stannar hellre hemma lite extra och vilar för att inte bli sjuk, när jag väl blir sjuk så blir jag så in i helvetes dålig. Förra hösten/vintern låg jag hemma med 40 graders feber i två veckor. Inte kul!
Huvudvärken har släppt en del men är inte helt borta så jag ska inte sitta här vid datorn en lång stund, tänkte bara berätta lite om dressyrpasset igår och visa lite bilder.
 
Solero kändes pigg och väldigt med igår, det var riktigt roligt att rida. Dock var jag ganska stressad när jag red och det är ju aldrig bra, det blev lite slarvigt känner jag nu i efterhand när jag ser bilderna. Men känslan var ju bra och det måste väl ändå vara det viktigaste framför att det ser bra ut, right? :)
Han krånglade inte så mycket med galoppfattningarna igår utan tog dom fint förutom några gånger då han tog fel galopp. Ska träna mycket på detta i skogen har jag tänkt: Fatta galopp - galoppera två,tre steg - ny fattning o.sv. Dom ska sitta som en smäck! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr har jag inget photoshop nu så kan därför inte fixa bilderna något = dassiga färger.
På travbilderna rider jag lätt, därför det kanske ser ite tokigt ut hur jag sitter :)
 
(note to my self: Fram med skänkeln och ner med hälen, driv med överlåren!)
 

Söndag.

Datum:2012-09-16 / Tid:19:56:35 / Kategori:Hästsnack & bilder
Blev en liten skrittsväng i skogen på ca 30 min med Moa och Annika idag, vore det inte för alla älglus/älgflugor/whatever så hade det varit perfekt, men det var väldigt mysigt och roligt ändå :)
I skogen kändes Solero riktigt fin och framåt, han skrittade på i ett bra tempo. Men när vi kom tillbaka till stallet så gick vi ner till ridbanan och då var det som och gå in i en vägg, tvärstopp. Han var jättesvår att få fram men han blev ganska mjuk och loss i sidorna, alltid något. Ett stort minus är dock galoppen, han får för sig ibland att han ska spöka sig och slängtrava istället för att fatta galopp, fattar inte varför? Fick några bra fattningar tillslut iaf.
Beroende på vädret imorgon så tänkte jag köra ett ordentligt dressyrpass, men spöregnar det skippar vi nog det och hittar på något annat. Vi får se helt enkelt :)
 
Efter stallet kom mamma, hennes sambo och mina småsykon hit så vi bjöd på mat. Annars har v gjort andra måsten såsom tvättat, städat lite och så har vi gjort en budget renovering av toan på nedrevåningen - målat väggarna och elementet. Så vi har beställt nya badrumsmattor + handdukar dit och till badrummet. Ska visa före och efter bilder någon dag :)
 
Nu blir det soffmys med sambon och en skål med glass framför X-factor! :) Ha en fin kväll! ♥