It's friday!

Datum:2012-03-30 / Tid:15:10:48 / Kategori:Hästsnack & bilder

Har inte haft något speciellt att blogga om under veckan och har inte det nu heller. Känns jävligt gött att det är FREDAG för det innebär helg! :D Imorgon blir det en tur till Karlstad med pojkvän ♥ mamma och hennes sambo. Satt nyss och klickade runt på H&M, har inte gjort det på evigheter så jag hittade massa, massa fint! Risk för att det blir dyrt imorgon, haha... Vi får väl se, för oftast när jag väl är i butikerna hittar jag inte ett dugg som jag vill ha :p får väl beställa isåfall, eller investera i ett par nya välbehövliga ridbyxor... Jaja.

 

Bjuder er på några ovisade bilder från förra helgen. Enjoy!

 

 







Ibland måste man få busa!

Datum:2012-03-26 / Tid:19:34:44 / Kategori:Hästsnack & bilder

Efter jag ridit en stund på banan i lördags gick vi ju ut i skogen och busade lite, kände att vi behövde det. Ska försöka rida ut ganska mycket nu så han får ha lite roligt och njuta av våren. Även fast man rider i skogen kan man ju göra lite övningar om man vill. Serpentiner mellan träd är superbra, skänkelvikningar över grusvägar, tempoväxlingar o.sv Oftast så får man ju en mycket bättre bjudning om man rider ut istället för att traggla på banan. Och så kan man leta upp några bra klätterbackar och klättra, superbra träning för både häst och ryttare! :)

 

Här är några bilder från i lördags iallafall:

 











När jag red Willem.

Datum:2012-03-25 / Tid:20:44:28 / Kategori:Hästsnack & bilder














Bilderna är från idag alltså. Haha ja, vad säger man? FRAM var det alltså. Fram, fram, fram, fram! Jag drev med hela kroppen verkligen, det gick såå trööögt, haha. Jobbade alltså inget med formen utan bara att han skulle fram. Bara han får komma igång igen efter en tids vila som han har haft och bygga lite muskler och kondition så kommer han bli superbra åt Annika, det är jag säker på! :) Såhär trög var han inte förut när han var igång, han behöver bara få komma tillbaka igen.


Tröga pållar är inte kul!

Datum:2012-03-25 / Tid:15:28:01 / Kategori:Hästsnack & bilder

Vi idag.


Idag var han inte allt för pigg och framåt den där Solerokillen. Det var svårt att hitta någon bjudning över huvudtaget men det var bara att kämpa på. Man vill ju kunna jobba och verkligen rida men det är inte lätt när man har en häst som knappt vill gå fram... Han jobbade på ganska bra i galoppen iallafall, alltid något.
Satt upp på Annika's Willem när jag var färdig med Solero för att se om jag kunde rida honom i galopp. Haha jösses, han var seg han också! Solero vet jag ju hur han fungerar och vilka knappar man måste trycka på. Med Willem var det svårare eftersom det var första gången jag red honom. Någon snygg form blev det inte men jag fick honom i galopp iallafall ;) Är helt slut i hela kroppen nu, benen är som gelé. Att rida två slöa och motvilliga hästar på samma dag är fin träning för kroppen! Gosh...


24 mars.

Datum:2012-03-24 / Tid:21:10:36 / Kategori:Hästsnack & bilder











Guud vilket härligt väder det har varit idag! Gick upp vid nio imorse, åt lite frukost och åkte sedan till stallet. Red lite på banan först och det kändes sådär. Solero var inte på bästa humör idag, han blir sur och vresig när han fäller och ville inte riktigt samma saker som jag ville. Men jag kämpade på och tillsut släppte det lite bättre. Känns så skönt att det äntligen börjar märkas vilken utveckling vi är igång med. Det blir så mycket roligare då att rida och fortsätta träna. Visst, superduktiga är vi inte, asbslout inte. Vi har massor kvar att träna på och förbättra. Men det går åt rätt håll iallafall och vi har utvecklats tillsammans som ett ekipage.


Utveckling?

Datum:2012-03-24 / Tid:20:25:08 / Kategori:Hästsnack & bilder
Oktober 2010:




Mars (idag) 2012:




Taggad!

Datum:2012-03-23 / Tid:21:15:14 / Kategori:Hästsnack & bilder

Imorgon hoppas jag på lika fint och varmt väder som idag för då ska jag rida och Robin ska fota nya fina bilder! Är taggad till tusen!
Kan äntligen använda ridstövlarna nu också, gjorde premiären med dom i måndags. Lite stela men dom mjuknar nog efter ett par gånger. Fick ett jättebra stöd för skänkeln med dom, fattar inte varför jag inte skaffat ridstövlar förrän nu? Dom man hade när man var liten räknas inte, i gummi/plast/whatever, haha. Men det är klart, har varit mer åt westernryttare- och skogsmulle hållet förut, det är nu som jag blivit dressyrfjolla

Planerar att antingen rida på banan eller fotbollsplanen imorgon. Men det lutar nog mest åt fotbollsplanen, Solero får en bättre bjudning där och ridbanan är ganska blöt nu. Vill kunna rida ordentliga övergångar... Aa, vi får se!

 


En favoritbild på oss!
Sommaren 2011

Oupsi.

Datum:2012-03-21 / Tid:20:08:19 / Kategori:Vardag
Har varit dött på bloggen här nu ett tag. Har inte haft varken ork eller motivation. Dessutom har jag varit sjuk, riktigt förkyld med feber och skit. Och när jag kommit på något att skriva om så har det suttit fast så jag har helt enkelt struntat i det. Får se hur det blir med uppdateringen framöver, den blir nog inte så där mega bra men ska väl försöka få ihop något inlägg iallafall.

Hoppas allt är bra med er! ♥

Shorts kärlek!

Datum:2012-03-21 / Tid:20:05:17 / Kategori:Shopping


 

Så jävla mycket kärlek till dom här shortsen! ♥ På väg hem till mig, hihi.

Jag kanske tar bort dom runda nitarna och pimpar dom med massa vanliga fyrkantiga istället? Får se hur det ser ut när dom kommer.

Dom förra shortsen som jag köpte kommer jag behålla som dom är utan att pimpa dom som jag tänkt. Räcker med dom här och dom andra var så snygga som dom var också

 


Ny kaffeservis.

Datum:2012-03-13 / Tid:13:38:00 / Kategori:Inredning/Lägenheten

 

 

 


Den här lilla söta kaffeservisen hittade jag i en affär igår. 150kr för sex koppar, sex kaffefat och sex assietter, fynd! Så jag köpte ett set och mamma köpte ett set åt mig så nu har jag tolv delar av varje. Sketa bra när man te.x har födelsedags kalas så det kommer många på samma gång och fikar.
Fanns i rosa också men tyckte blå var finare dessutom är det mer min färg. Det är så svårt och få på bild tycker jag, det är mycket sötare och finare i verkligheten.


Vi ska flytta!

Datum:2012-03-08 / Tid:18:12:28 / Kategori:Lilla gula huset

 

 

 

Något som jag helt har glömt att berätta här på bloggen är att vi ska ju faktiskt flytta! Och inte till någon ny lägenhet utan vi har köpt hus, känns så jäkla gött! Och nej vi ska inte ha barn nu eller snart det är inte därför vi flyttar. Folk tror det direkt när vi berättar att vi köpt hus. Barn dröjer några år.

Det ska bli så skönt att få mer plats, kunna vara utomhus när man vill och hur mycket man vill och allt blir så mycke enklare. Och tänk vad skönt för Charlie (vi ska sätta upp staket) att kunna springa fritt och så mycket behändigare när Berner-bäbisen anländer ♥ Dock har vi blivit lite osäkra på om vi ska ta valp nu i sommar eller vänta ett år till i och med att det blir så mycket nu ändå med flytten o.sv Dessutom är det första sommaren som vi kan ha semester tillsammans samtidigt, skaffar vi valp måste vi dela upp... Ja, vi får se helt enkelt. Flytten är iallafall planerad 26 april. Senast. Kan bli tidigare också beroende på hur snabbt dom kan flytta ut. Vår lägenhet är redan såld så allt det är klart.

 

Vad är det för hus då? Det är ett gult tegelhus i ett villaområde. Drömmen är ju såklart ett hus på landet med lite mark och eget stall men den drömmen får vänta några år. Man måste ju börja någonstans och vi är inte riktigt redo för allt det jobb och ansvar en gård innebär, dessutom blir man låst på ett helt annat sätt. Och jag trivs så bra på Koppartorpet där jag har Solero nu, vill inte flytta därifrån!
Det är två sovrum i huset, kombinerat vardagsrum/matrum, ganska stor möblerbar hall på övervåningen, ett badrum (med badkar! ♥) som är nyrenoverat 2009, en mindre toa på nedre plan, köket är renoverat 2010, fönster, tak och skorsten är 5 år gamla, inglasad altan, tvättstuga med dusch i källaren och hobbyrum med kamin, varmgarage... Tja, massa grejs helt enkelt!
Guuuud jag längtar massor!! Det enda vi i stort sett kommer "behöva" att göra är att byta tapeter och måla om så som vi själva vill ha det. Dock är det inget som vi känner att vi måste göra direkt utan vi tar det allt eftersom. Det är ju ett långtidsprojekt.

Bus i sommarhagen.

Datum:2012-03-04 / Tid:20:50:06 / Kategori:Hästsnack & bilder

 

Bästa kompisar, lugnet före stormen...

 

 

 

Finis!

 

 

 

 

 

Dj Willem, Annikas fina häst.

 

 

 

Skärpan på min kamera börjar bli riktigt fucked up, dags för ny snart?

 

 

 

Fin bild om inte Solero varit med i bakgrunden (går iofs och klona bort men orka) eller om dom hade synts lika mycket.

 

 

 

Dom busade så Solero's boots hamnade helt galet till slut, men han var glad ändå :)


Solero idag.

Datum:2012-03-04 / Tid:17:18:11 / Kategori:Hästsnack & bilder

 

 

 


Gick till sommarbetet idag igen och denna gången var Annika med så även willem fick springa. Tror dom mådde ganska gött Fler bilder kommer allt efter som...

Nästan som förr, fast ändå inte.

Datum:2012-03-04 / Tid:17:11:47 / Kategori:Hästsnack & bilder

Igår var min vän Erica med till stallet, hon ska börja rida Willem i skogen åt Annika en gång i veckan och det känns skit kul! Vi hade en riktigt mysig tur, bara skritt eftersom det var första gången hon red Willem så hon får känna in honom lite först. Vi har inte ridit tillsammans på snart två år (inte sedan Lakene Gård tiden) och jag saknar det jätte mycket. Visst har hon blivit med och ridit Solero några gånger men det är inte samma sak som att rida ut tillsammans på varsin häst. Jag är sjukt taggad på detta!

 

 

Solero, jag och Charlie. Erica och Yetno. Sofi och Björn.

Super gänget på Lakene Gård ♥



Ett gäng bilder från idag.

Datum:2012-03-01 / Tid:19:46:55 / Kategori:Hästsnack & bilder