Säljes!

Datum:2013-02-28 / Tid:13:49:00 / Kategori:Till salu/Säljes


Nr. 1 - Fint allroundschabrak i en härlig grön färg, jättefint skick. Strl full. 100kr
Nr. 2 - Marinblått allroundschabrak med ljusblå kant, jättefint skick. Strl full. 100kr
Nr. 3 - Rött allroundschabrak med fint tryck i ena hörnet, jättefint skick. Strl full. 100 kr
Nr. 4 - Grönt allroundschabrak, lite solblekt annars fint skick. Strl full. 50kr
Nr. 5 - Superfint allroundschabrak i riktigt bra kvalité, brunt med guld passpoal. Har en "nummerficka" i ena hörnet för te.x tävling. Strl full. 100kr.
Nr. 6 - Blåa senskydd, strl ponny men stora i strl då dom passar min storhäst. Lite repiga annars i jättefint skick. 100kr.
Nr. 7 - Dressyrgjord strl 34", superfint skick. 70kr.
Nr. 8 - Westerngjord strl 34", superfint skick. 70kr.
Nr. 9 - Sadelgjord 130cm, superfint skick. 70kr.

Fler bilder kan mailas vid intresse! Hämtas i Hagfors eller så betalar köparen frakten.

Kontakt: [email protected] Eller lämna en kommentar här.
 

Heldag med stallgänget.

Datum:2013-02-28 / Tid:09:58:31 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Igår hade stallgänget en heldag tillsammans i Karlstad med shopping, det var riktigt mysigt och kul att göra något utan hästarna för en gångs skull. Även om huvudsamtalen främst var hästar och butikerna vi besökte innehöll hästsaker.
Först åkte vi till Grums och Mauds Sadelmakeri. Där blev vi väldigt trevligt bemötta och blev bjudna på fika med smörgås och varm choklad/teé. Vivände och vred på varenda liten grej och gick väl iallafall tre varv i butiken. Provsatt sadlar, kläder, klämde och kände. Totalt var vi väl där i nästan två timmar innan vi kände oss nöjda.
Själv tittade jag lääänge på Ariel pannbandet från Glengordon, det är såå fint! Det var väldigt nära att det fick följa med hem men jag avstod. Det är inget jag behöver just nu och eftersom jag har lite dåligt med pengar för tillfället så är det bara onödigt att köpa sånt som inte behövs. Det får bli en annan gång :) Men fint är det!
 
Pannbandet "Ariel" från Glengordon.
 

När vi kände oss nöjda hos Maud åt vi lite lunch på en restaurang i närheten, jättegott. Därefter åkte vi till ÖoB och strosade runt där och i dom andra outlet butikerna intill. Slutligen besökte vi Färjestad Rid & Trav (obligatoriskt). Helt sjukt vad mycke fina (och dyra) grejer det finns. Jag skulle mer än gärna springa runt i kläder från HV Polo, Mountain Horse, Schokemöle m.m. dagligen.
Det blev inga större inköp för mig igår utan lite smått och gott bara. Det enda i hästväg jag köpte var en piké som passar perfekt till en outfit som jag nästan har. Det som fattas är schabraket, önska i födelsedagspresent kanske? Nää, det är jag antagligen för otålig för, fyller ju inte förrän i maj. Ja, vi får se, i första hand ska benskydden från Horze inköpas.
 
 
Cerise piké och lindorna har jag, bara schabraket som fattas.
Från Hööks.

Benskydd.

Datum:2013-02-26 / Tid:13:55:33 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
Har blivit helt kär i dessa senskydd från Horze, hur snygga?!
Neoprenfodret i dom är avtagbart och kan bytas ut mot fårskinnsfoder som man får köpa till isåfall, då blir dom så där härligt fluffiga.
Jag kommer absolut köpa dom här, till vardags är jag alldeles för lat för att linda så då brukar jag använda senskydd. Men dom jag har är ju inte direkt snygga så då kan man använda dom här vid dressyr och dom gamla vid uteritt så slipper man slita på dom här fina i onödan :) Toppen!
Men innan jag köper dom ska jag försöka sälja av lite andra gamla grejer som inte kommer till användning längre. Har ett gäng allroundschabrak, några sadelgjordar och ett par benkydd som jag kan sälja, säkert något mer som bara ligger och skräpar.
Så dagens projekt är att gå igenom gömmorna och göra irodning till försäljning. Men först - lunch!
 

Drömmar...

Datum:2013-02-24 / Tid:18:55:41 / Kategori:Hästsnack & bilder
En väldigt stor dröm som jag har är att en dag kunna köpa mig en häst till. Jag drömmer om en häst som är lite större än Solero, runt 160 kanske? En häst som är välriden och utbildad, en läromästare men inte för gammal, runt 12-14 år. En häst som tycker om att träna dressyr och som jag kan lära mig rida på. I dagsläget så måste jag lära Solero samtidigt som jag måste lära mig själv. Inte det mest optimala kan jag tycka, skulle vara skönt att bara behöva lära sig själv. Dessutom tycker inte Solero är det är särskillt kul att traggla runt på ridbanan, han vill helst busa och härja i skogen. Så om jag hade en häst till att i första hand träna på, kunde Solero slippa det och få gå i skogen med bara nåt pass ibland för att bli genomriden ordentligt. Och så kunde jag och Robin rida ut tillsammans, han slipper gå. Tänk vad härligt! :)
När jag köpte Solero fanns inga tankar på att jag ville träna dressyr, det har kommit nu i efterhand. Då var jag nöjd med att rida i skogen, men det är jag inte längre. Nu vill jag träna och utvecklas och jag gör det gärna med Solero, men det hade ju varit trevligt om han också njöt av det och bjöd till lite ;) På banan blir han gärna seg, har svårt att sätta under sig och blir framtung. Men han kan om han vill, men man får ingenting gratis utan man måste verkligen rida för att få honom fin.
Jag skulle aldrig någonsin kunna tänka mig att sälja Solero, det finns inte i min värld. Så om jag inte kommer kunna köpa mig en häst till i framtiden, får vi fortsätta som vi gör nu, kompromissa och ställa upp för varandra så båda blir glada och nöjda :) Och det fungerar det med så länge vi har varandra ♥
Men drömma kan man ju alltid, och kolla annonser på hastnet, farligt, farligt...
 
 

Provridning på g!

Datum:2013-02-23 / Tid:11:55:10 / Kategori:Hästsnack & bilder
Då var det helg igen. Helt sjukt vad fort veckorna går!
Lite senare idag kommer en tjej som ska provrida Solero för o ev. bli medryttare. Spännande :) Skulle vara så skönt och äntligen kunna få lite avlastning, slippa ha dåligt samvete över att man inte orkar rida så mycket som han egentligen behöver. Så håll tummarna för att det går bra idag och att hon gillar Solero och han henne :)
 
 

Oscar gör mig såå lycklig...

Datum:2013-02-20 / Tid:15:56:34 / Kategori:Filmer


Ridhjälm.

Datum:2013-02-18 / Tid:20:13:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Något jag skulle behöva inför varma och svettiga sommardagar är en ridhjälm med ventilation. Den jag har är alldeles för trång och hjälmen som jag vanligtvis använder finns det ingen ventilation alls i - svettas ihjäl! Den är jättefin och funkar utmärkt nu när det inte är varmt, men på sommaren är det rena döden för huvudet.
Jag är inte ute efter någon dyr värsting märkes hjälm utan har kikat på några på Hööks. Det tror jag duger utmärkt dessutom kommer jag ju fortfarande använda mina sammetshjälm mestadels ändå.
Här är två jag tittat på, utseendemässigt gillar jag nog den understa mest, av bilderna att dömma. Men jag ska titta på dom i butik och givetvis prova. Dom kostar 679kr för Coolmax (översta) och 799kr för Transformer Lami-Cell (understa).
 
 Är det någon som har tips på andra billiga lättviktshjälmar med ventilation?

Ändrade planer.

Datum:2013-02-18 / Tid:19:03:27 / Kategori:Hästsnack & bilder
Idag var planen att rida ett dressyrpass. Men med en bultande huvudvärk och pissigt väder med blåst och snö/regn kändes det inte som det optimala. Så istället för att rida ett pass som inte kunde bli mer än halvkasst tog jag med mig pållen, sambon och hundarna på en promenad i skogen. Där var vi skyddade från vind och rusk och det mesta av huvudvärken lyckades släppa, skönt :) Så mycket mer än så blev det inte för Soleros del idag, mer än det vanliga pysslet och fixet. Tar nya tag i morgon och hoppas på lite bättre väder. På onsdag ska jag träffa min jobbcoach kl 11, kl 12 kommer hovis ovh efter det hoppas jag också hinna rida en sväng, då visar dom dessutom strålande sol så det kan ju inte bli bättre :)
 
 
Min finis!
Skulle vilja ha ett riktigt dressyrträns/nosgrimma, så man slipper den där fula flärpen till snokremmen..
Och en ny sadel!! Uuh, va ful den här är :(
 

Jag vann!!

Datum:2013-02-18 / Tid:18:39:00 / Kategori:Vardag
Snacka om att jag blev snopen igår när jag loggade in på facebook och såg att jag fått ett meddelande från Linn Lilja, där hon talade om att jag vunnit hennes bloggtävling! :D Tror det är första gången som jag vinner någonting, härlig känsla :)
Detta ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot det men jag är redan sjuuukt nervös.
Hej prestationsångest/blyghet/social fobi! Typ :p Men äh, bara vi kommer igång så kommer det bli super! :D När blir detta av då? Inget helt bestämt ännu men jag har fram till sista april på mig och jag kommer nog skjuta på det så länge som möjligt så underlaget på banan blir bra. Vill ju få ut bästa möjliga av det här och inte bli begränsad p.ga dåligt/sämre underlag :)
Åh, jag längtar!! Men nu är det dags att komma igång bättre med ridningen så vi inte är helt ur form när hon kommer ;) Ska försöka fjäska för någon också som kan fota åt mig, vill ha massa bilder (för en gång skull) :)
 
Nu måste jag väl ändå våga att du kommer och hjälper mig också, Madde? ;)
 

Effektiv dag.

Datum:2013-02-17 / Tid:17:47:29 / Kategori:Vardag
Idag har jag (och min kära sambo) hunnit med en hel del. Började dagen med sovmorgon (igen, mycket skönt) och lite slött tv-tittande. Kl 13 åkte vi på kurs med båda hundarna, höll på i en timme. När den var slut åkte vi hem till syster och hämtade ett par byxor, sen direkt till stallet. Gjorde alla sysslorna, longerade Herr Sprätt som även idag var pigg och busig. Bjöd på några brallar och korta galopprace men han lugnade snabbt ner sig, det gör han alltid. Han är aldrig dum min lilla kille, bara lite överglad ibland :)
När vi var färdiga i stallet åkte vi till Ica och handlade, hem och gjorde lasagne som vi nyss ätit. Mellan varven har jag också hunnit tvätta ett par maskiner och innan kvällen är slut ska jag dammsuga, plugga matte, kolla Ponnyakuten och duscha. Sen vill väl vovvarna ha kvällspromenaden också. Så ja, vi har fullt upp, som vanligt :) Men det är vi själva som har valt att vi vill ha det så här, och vi gilar det. Även om man ibland kan känna att nej fa-an, idag orkar jag inte. Men man gör det ändå. Vi får ofta frågorna "Hur orkar ni?" "Hur hinner ni?" Och svaret är planering. I stort sett alla våra dagar är planerade, dom är tvugna och vara det för annars skulle det aldrig gå ihop. Jag kan nästan aldrig haka på något impulsivt, te.x om en kompis frågar "Vill du ses?". Det ska helst planeras någon dag i förväg så jag vet hur jag ska lägga upp min dag för att hinna med alla djur o.sv. Därför måste jag väldigt ofta säga nej, och många gånger orkar jag inte heller. Tråkigt? Ja, kan tyckas. Men det är såhär jag valt att ha mitt liv och jag älskar det, det är väl huvudsaken :) Allra helst skulle jag vilja ha både en häst och en hund till, men det får vänta några år tills man har en egen liten gård med stall och mark som hundarna kan härja fritt på :) Och sen kanske man inom några år vill ha barn, det måste man ju ha i åtanke också, då räcker det med dom djurtussarna vi redan har.
 
 
En till Berner vill jag ha någongång! :) Här är Oscar runt 10 veckor - i somras.
 

Update.

Datum:2013-02-16 / Tid:23:08:18 / Kategori:Hästsnack & bilder
Har varit lite off med bloggandet ett par dagar, har helt enkelt inte hunnit.
I torsdags eftermiddag/kväll var jag med Annika till Hurk där hon har Willem på "halvtid."  Hjälpte henne lite med ridningen och hade det bara allmänt trevligt med lille W. Igår hade jag en riktig myskväll med min lilla familj och vi har väl myst mest hela dagen idag också :) Tog sovmorgon idag och det var riktigt skönt. Efter frukosten åkte vi till stallet, sadlade Solero och gav oss ut på en tur i skogen, jag, Robin, vovvarna och Sollis. Vi gick den turen som jag och Annika tog i onsdags så det innebar kondition- och styrketräning i djupsnö och lite klättring. Solero var som vanligt pigg och glad, lite sprättig och hoppig :p Synd bara att det var plusgrader idag då han fick tjocka styltor direkt trots att han har snösulor. Och när han får styltor så kan ju inte broddarna ge fäste vilket gör att det blir väldigt halkigt och vingligt. Så länge man travar eller håler ett högre tempo går det bra men direkt i skritt så bildas styltorna. Inte särskilt kul.
Det här blir nog ett lite halvflummigt och osammanhängande inlägg men jag är svintrött, ville bara uppdtera lite om läget :)
Hörs igen imorgon! Natti ♥
 
 
Solero, jag och vovvisarna idag :) ♥
 

Ridtur i snön.

Datum:2013-02-13 / Tid:14:57:40 / Kategori:Hästsnack & bilder
Har precis kommit hem och fått lite mat i magen efter ett par timmar i stallet. Idag är jag ledig från "skolan" eftersom alla lärarna är iväg på nåt möte så vi fick plugga hemma. Jag ville dock passa på att använda dagsljuset i stallet så jag ska plugga nu istället.
Idag hade jag sällskap av Annika i stallet och det är alltid lika roligt. Vi gav oss ut på en tur i skogen, jag red och hon gick. Det blev en riktig motionsrunda för henne och Solero med pulsande i massa djupsnö och klättring i backar. Solero ver verkligen pigg och föreslog att vi skulle galoppera istället för o trava, bjöd på nåt bocksprång och var lite allmänt busig men bara han fått gjort av med den värsta energin så lugnade han sig och blev nöjd :)
 
Nej nu måste jag sätta fart med pluggandet och tvätt lite. Hörs senare! :)
 

Att våga tävla?!

Datum:2013-02-12 / Tid:19:59:57 / Kategori:Hästsnack & bilder
Bästa inlägget på länge är definitivt det HÄR, skrivet av Johanna Grant. "Gå in på banan för din egna skull, för att ha roligt och för att kunna jämföra din utveckling med dig själv. Inte för att jämföra dig med alla andra eller sätta orimliga krav på dig själv."

Åh vad jag önskar att jag kunde tänka så! Jag vill ju så himla gärna prova att tävla, varken jag eller Solero har någonsin tävlat, knappt varit och tittat på några. Som vanligt så är det mitt kassa självförtroende som sätter stopp. Jag menar, hur farligt kan det vara egentligen? Men tanken på att rida in på banan - helt ensam - med allas ögon riktade på just en själv, skrämmer skiten ur mig. Jag hatar att bli granskad, kritiserad och dömd. Tycker det är sjukt jobbigt t.om på träningar när det är lite folk som står och tittar eller man ska rida för en ny tränare. Men bara man kommer igång med träningen så är det det roligaste som finns och det är säkert lika när man tävlar! Men tänk om man glömmer vägen och rider fel? Skulle skämmas ihjäl..
Nu när jag och Solero faktiskt har börjat utveklas en del så blir jag ännu mer sugen på att testa just för att kunna som Johanna skriver jämföra sin egen utveckling med sig själv och ens häst. Sen är det allt runt om kring också. Det ska vara gröntkort, licenser åt höger och vänster och jag känner mig helt lost! Kan ingenting om sånt. Skulle vilja ha en personlig coach isåfall som kan säga att nu gör du si och nu gör du så :p
Ja, vi får väl se om vi någosin kommer komma ut på tävlingsbanorna. Hoppas kan man ju alltid :)
 

Tröstshopping.

Datum:2013-02-12 / Tid:19:35:40 / Kategori:Shopping
Jag tror inte ni kan förstå hur besviken jag blev igår när jag skulle beställa biljetter till Beyoncé och möts av stora feta bokstäver: "SLUTSÅLT!"
Faaaaaaan!! Jag har aldrig någonsin varit på en konsert för det har inte riktigt intresserat mig. Men jag avgudar Beyoncé något så enormt så när jag fick veta att hon skulle komma till Sverige blev jag så jävla glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. När hon var här sist 2009 kom jag inte heller iväg så nu hade jag gett mig fan på att jag skulle dit, fanns inga andra alternativ. Och så ser man överallt nu på instagram, bloggar o.sv folk som fått tag på biljetter och ska dit. Det sviiider! JA, jag är bitter. Igår grät jag hela kvällen typ, hahaha, tönt. Men det var väl inte bara p.ga av detta utan allt annat också som varit den sista tiden och det här blev väl sista droppen som fick allt att rinna över.
Jag bestämde iallafall för att jag var värd lite tröstshopping (hehehe) och tänkte beställa jackan och tröjorna från Gina Tricot som jag bloggade om här. Men tror ni inte att jackan är slutsåld?! Aaah! Då blev jag så lett så jag ville inte ha tröjorna heller utan beställde mig ett par knallblå jeans, en topp och ett gäng trosor istället. Åh vad jag känner mig som en bitter gammal kärring :p Äh! Det går över snart..
 
 

Höpåsar.

Datum:2013-02-12 / Tid:19:01:05 / Kategori:Hästsnack & bilder
 
 
Jag har ju helt glömt bort att visa Soleros urtjusiga höpåsar som jag köpte för några veckor sedan, snygga va? :D Bra mycket finare än dom gamla sletna Ikea-kassarna. Superpraktiskt också att dom är märkta så man snabbt och enkelt ser vilken kasse man ska ha vid fodringarna. Dom såldes i 4-pack så förutom dessa tre är det en som det står "Eftermiddag" på också, men det målet får han i hönät så den har jag inte så mycket användning för just nu. Finns att köpa på ponnypop.se om ni också blir sugna! :)