It must have been love.

Datum:2011-11-30 / Tid:19:50:57 / Kategori:Shopping


13,5 cm klack 4 cm platå.
Det här kallar jag äkta kärlek ♥

Har precis varit till ICA och hämtat ut dom här underbara skorna. Lite, lite för stora, men inte så det stör. Snarare rätt gött och ha lite plats åt tårna. Dessutom kan man snöra åt dom så dom glappar inget. Längtar tills jag får inviga dom!!


Hästar och ridning.

Datum:2011-11-30 / Tid:19:07:11 / Kategori:Hästsnack & bilder
Red ju lektion för Jorunn i måndags och det gick superbra! Dock var ridbanan frusen så det blev bara övningar i skritt, men det gör inget för funkar det inte i skritten funkar det inte i någon annan gångart heller. Skritten är ju grunden och den viktigaste gångarten!
Red som sagt på kimblewickbettet och det funkade super även i dressyren! Han suger verkligen tag i bettet, tuggar på det, slickar sig om munnen och det börjar skumma ur munnen direkt på honom. Han tar ett bra stöd i det och jag kan använda mycket små hjälper. Så nu har jag köpt det av Jorunn!
Gjorde mycket böjningar och mjukgörande övelser. Tränade även backning, bl.a backa i ett "L" (kommer från western). Det gick sådär, backning är något vi får träna mer på. Men i det stora hela är jag nöjd.

Igår hade vi stallmöte kl 18.00-20.00 så då fick han vila. Idag har jag varit ledig från jobbet. Blev med Annika till Molkom där hon provade en sadel på en häst hon ska köpa (kommer på lördag!). En mysig vallack importerad från Holland. Efter det åkte vi till stallet och jag passade på att rida medan det var ljust. Övade på det Jorunn visade mig i måndags. Gick sådär. Solero var lite halvslö och både han och jag var lite ofokuserade. För samtidigt kom dom nya människorna som ska hyra in sig i stallet med sin häst, en kallblodsvallack. Superfin.
Blir många nya hästar i stallet nu (två iallafall, haha).



Lite shopping.

Datum:2011-11-27 / Tid:18:31:08 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

 

Detta köpte jag på Hööks igår när jag var i Karlstad.

 

Ridbyxorna är supersköna, snygga och skoningen ger ett bra grepp i sadeln (red i dom idag). Hade dock velat ha en mindre storlek då dom var lite stora i låren, men det fanns inte så jag fick nöja mig ändå.

 

Har ju varit på jakt efter en dunjacka i vinter men jag hittar igen som faller mig i smaken, eller jo, dom jag hittar är antingen slutsålda eller slut i min storlek. Men den här är supervarm och skön, och rätt fin.

 


Uteritt.

Datum:2011-11-27 / Tid:18:24:14 / Kategori:Hästsnack & bilder

Idag red jag ut i skogen tillsammans med Jorunn och hennes medryttare, Emma. Solero var hyperpigg, kunde inte trava normalt utan hoppade, studsade och sprätte fram samtidigt som han varvade detta med några galoppsprång. Knäppskalle

Undra vad han hade gjort om jag släppt honom? Vill jag nog inte ens veta, haha.

 

Testade att rida på kimblewickbett idag, med tyglarna i nedersta hålet. Det funkade superbra! Han trivdes jättebra på det och verkdae nöjd med att jag kunde använda så små, mjuka tygeltag istället för större och lite hårdare tag som jag är tvungen att ta när han rids på ett vanligt tränsbett. Imorgon är det ridlektion för Jorunn som står på schemat efter jobbet så då ska jag testa och se om han trivs med det i dressyren också. Om det funkar så får jag köpa det av Jorunn, det är henne jag lånar det av.


 

Kimblewickbett.

Men det jag rider på är helt rakt, utan den där böjen på mitten.

 

Bild lånad från hooks.se

 



Första advent.

Datum:2011-11-27 / Tid:12:51:58 / Kategori:Vardag

 

 

Såhär såg det ut i fredags när jag pysslade ihop en adventsljusstake.

 

Snöret, blockljusen och svamparna är köpta på ICA.

Siffrorna i metall kommer från Jotex.

Ljusfatet är från IKEA.

Och granriset hittat i skogen

 

Blev väl ganska bra? Var inte det lättaste att få till snygga rosetter med det där snöret men nu syns det ju att det är hemgjort iallafall

 

 


Nya älsklingar!

Datum:2011-11-25 / Tid:15:04:36 / Kategori:Shopping

 

På väg hem till mig!!

 

Äntligen säger jag bara! Har suktat efter dom här skorna så, så, såå länge men dom har varit slutsålda. Och så har dom kommit in i lager igen men innan jag hunnit klicka hem ett par har dom tagit slut igen. Men idag hann jag! Woho! Hoppas dom är så där dösnygga i verkligheten också, eller ännu snyggare.

 

Det är fredag och jag är på bra humör. Känner på mig att det kommer bli en toppenhelg!

Nu ska jag börja pyssla lite med julgrejer, kanske visar bilder senare ikväll?

 

Puss!

 


Snart första advent.

Datum:2011-11-24 / Tid:19:54:27 / Kategori:Foto - Djur
Idag blev det ingen ridning. Skruvade upp musiken på högsta volym när jag kom hem från jobbet och började städa lägenheten inför helgen - första advent! Då vill man ju ha lite fint Julgardiner, ljusstakar och stjärnor plockar jag nog fram imorgon kväll. Vår första jul i lägenheten som sambos, ska bli så mysigt!
Och min första jul med skilda föräldrar, första julen utan farfar, andra julen utan mormor... men det försöker jag inte tänka på, för då går jag sönder. Rasar ner i mörkret igen som jag kämpat mig upp ur sen förra vintern.

Helgen ser ut att bli bra! Ridning, Karlstad, besök av svärföräldrarna, adventsmys och skyltsöndag är några saker som står på schemat. Sköt upp provridningen med min eventuella medryttare till nästa helg, har alldeles för mycket att stå i den här helgen ändå känner jag.


 

Charlie och min bästa vän Elin's Mysan som på bilden bara är en liten bebisskrutt, från i våras/somras.

Tycker bilden är så fin med alla färger och att man ser regndropparna. Och Charlie ser ut att viska något fint i hennes öra.

 

(Bilden har inget med inlägget att göra)


Dagens ridpass.

Datum:2011-11-23 / Tid:20:56:54 / Kategori:Hästsnack & bilder
Red lite dressyr på banan idag, gick helt okej. Solero var pigg och framåt, dock hängde han väldigt mycket på bettet. antar att jag får skylla mig själv då jag vet att han inte funkar med det tjocka tvådelade i dressyr utan det ska vara det smala tvådelade. Men det smala tvådelade sitter på ett träns med nosgrimma, och jag kände att jag inte orkade krångla med nosgrimman idag så jag tog tränset utan nosgrimma och på det sitter det tjockare bettet. My bad alltså. Jag är nöjd ändå, han lossnade fint i sidorna och bakbenen jobbade på bra.

Fick ett telefonsamtal från min medryttare idag också. Hon slutade, trist! (Varför vill jag inte skriva, men det har inget med varken mig eller Solero och göra)
Men jag fick ett mail förra helgen (passande nog?) från en tjej som var intresserad av att bli medryttare. Så jag svarade henne idag och hon kommer på söndag så vi får träffas, provrida och lite sådär. Så nu håller jag verkligen tummarna för att det är en bra och vettig tjej som kan trivas med Solero! Tredje gången gillt brukar man ju säga...


 

Mitt hjärta och jag i somras!

 

 


En mysig outfit.

Datum:2011-11-23 / Tid:20:33:46 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

 

Stövlar: De Niro

Övrigt: Hööks

 

 

Av någon anledning har jag börjat tycka att dom här stövlarna från De Niro är snygga utan att jag riktigt kan förstå varför? Jaja, ändå inget jag skulle köpa, men jag skulle ju inte säga nej om jag fick dom

 

Dom röda ridbyxorna blir en snygg kontrast till allt det gråa men den gråa skoningen på dom binder ihop hela outfiten.



Jeffrey Campbell.

Datum:2011-11-20 / Tid:19:29:00 / Kategori:Vardag

 

Bilder lånade från www.henrykole.se

 

Om. My. God.

Ja tack!

 

Vore jag inte för snål så skulle jag lätt beställa! Men 1700kr för ett par skor? Njae.

 

 

 


Vi två.

Datum:2011-11-20 / Tid:19:12:31 / Kategori:Vardag

 

 

Två gamla foton på mig och min fina




Har varit på noll.

Datum:2011-11-19 / Tid:21:52:02 / Kategori:Vardag
Förlåt, förlåt. Jag är inte död eller försvunnen. Har legat sjuk i två veckor, åkte på något jäkla virus som medförde hög feber, hosta, halsont o.sv Allt som hör en förkylning till alltså. Blev bättre förra helgen men så tog det omtag och jag blev liggandes en hel vecka till. Nu mår jag dock mycket bättre och är på benen igen

Har alltså inget speciellt att rapportera, har inte orkat göra någonting. Eller just det, förra söndagen hade vi besök av en Equiterapeut i stallet, så Solero fick sig en genomkörare. Hon hittade inga konstigheter på honom mer än att han var lite spänd i korset, men det åtgärdade hon. Detta var jätteskönt och höra, med tanke på hans tidigare historia.
Fick jätte mycket beröm för att han var så fint musklad, fin form och för att han var så söt. Sånt blir man alltid glad av att höra, hihi

Imorgon ska jag rida för första gången på två veckor igen. Min medryttare har ridit honom en del under tiden jag varit sjuk och underbara Annika i stallet har ridit honom en gång, så han har inte varit helt sysslolös iallafall.


Jag är med och tävlar!

Datum:2011-11-07 / Tid:19:05:36 / Kategori:Vardag

 

Varför skulle jag vilja vinna? Det skulle vara underbart att kunna bjuda med min älskade mamma på det här. Vi har sagt i många år att vi ska åka och titta men det har aldrig blivit av.
I våras valde jag att flytta hemifrån pg.a mina föräldrars mycket turbulenta skilsmässa. I samma veva flyttade min mamma till en annan stad, vilket gör att vi inte träffas lika ofta som förut. Min mamma är min bästa vän och jag älskar henne över allt annat. Förr, innan skilsmässan gjorde vi allt ihop. Hon var med mig till stallet och tog hand om hästen varje dag, vi handlade tillsammans, lagade mat, tittade på film och  bara umgicks. Jag saknar henne oerhört mycket och jag vet att det skulle betyda minst lika mycket för henne som för mig om vi fick uppleva det här tillsammans.