Då var det dags igen.

Datum:2012-08-31 / Tid:21:23:11 / Kategori:Foton på mig m.fl
Ja ni, imorgon har Carro hittat på roligheter igen. Vi är ett helt gäng som ska till det gamla nerlagda mentalsjukhuset i Myra och fota och bl.a jag ska vara modell. Är så jävla rädd redan, haha :)
Vi får se vad resultatet blir, men det verkar vara ett litet galet gäng så det lär väl och spåra totalt...
 
 
Bild från oktober förra året.
Foto: Caroline Dahlén
 

Inte min dag idag.

Datum:2012-08-27 / Tid:19:41:29 / Kategori:Vardag
Nää hörni, det är det verkligen inte. Har haft ont i magen hela dagen och känner mig allmänt low, ledsen och utmattad. Sov en stund när jag kom hem efter jobbet men känner mig inge piggare för det. Tror att gesällprovet tar alldeles för mycket energi från mig, är konstant stressad och oroad över det och det trycker som en klump i hela kroppen. + dom vanliga grejerna som ärligt talat suger livslusten ur mig.
Nej usch vilket deppigt inlägg, men ibland är det tyvärr så.
 
 
Bild från tidigare i sommar, Oscar var nog omkring 9 veckor.
Mina fina killar som ger mig så obeskrivligt mycket glädje och kärlek ♥
 
 

Indian Dream #4

Datum:2012-08-27 / Tid:11:00:00 / Kategori:Foton på mig m.fl

 
Foto: Caroline Dahlén (carolinedahlen.blogg.se)
Hår & Make-up: Moa Danielsson

Indian Dream #3

Datum:2012-08-26 / Tid:20:03:35 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
 


 
Någon favorit?? Min är nog tredje bilden! :)
 
Foto: Caroline Dahlén (carolinedahlen.blogg.se)
Hår & Make-up: Moa Danielsson
 

Solero och Mr. P

Datum:2012-08-26 / Tid:19:06:00 / Kategori:Hästsnack & bilder

Visar två mobilbilder från när vi släppte ihop Solerokillen och Mr. P
Ska ta med kameran någon dag och ta lite bättre bilder på dom, P är så himla fin! Men en riktig tjockis precis som Killen ;)

 

 


Nya ridbyxor.

Datum:2012-08-26 / Tid:17:35:00 / Kategori:Vardag
Red i mina nya ridbyxor "Star CRW" idag, helskodda. Lite stela men annars riktigt bekväma och framförallt snygga. Fickorna gör mycket. Får hoppas kvalitén är bra så dom håller för dagligt (nästintill) slitage. Ruskigt dålig mobilbild i dåligt ljus men dom är iallafall i jeanstyg med svart skoning.
Slänger in produktbilden också så ni ser :)
 
 
 
 
 
 

Söndag i stallet.

Datum:2012-08-26 / Tid:17:03:36 / Kategori:Hästsnack & bilder
Har nyss kommit hem från stallet. Eller nyss och nyss har hunnit äta lite :)
Red ett pass på banan med Killen, värmde upp med lite olika ridvägar, böjningar i skritt och trav innan jag gav mig på galoppövningarna vi skulle ha gjort på lektionen i onsdags. Gick riktigt bra, Solero var riktigt fin och framåt hela ridpasset, jag försökte verkligen jobba med att han skulle ta ut stegen och ta för sig ordentligt och fram, fram, fram! Är supernöjd då han även sökte sig till en fin form och fick med rumpan :) Det är så han ska ridas för att komma till sin rätt, man måste tänka framåt.
 
Efter ridningen blev det lite stallpyssel såsom mockning och andra måsten. Moa's nya häst Mr. P, en 8-årig arab-vallack kom till stallet idag och han ska bli Soleros nya hagkompis. Så när vi var färdiga med allt gick vi till det stora betet och släppte dom. Hade väl kanske förväntat oss lite action men icke. Dom luktade lite på varandra - åt gräs- sprang några steg och sedan var det bra med det. Jätteskönt att det gick så lugnt och fint, goa pållisar ♥
 
 

Onsdagens ridlektion.

Datum:2012-08-26 / Tid:12:06:51 / Kategori:Hästsnack & bilder
I onsdags red jag lektion för Jorunn som jag glömt/inte hunnit berätta om. Vädret var väl inte det bästa då det regnade och när det inte regnade var det invasion av knott. Hellre regn än knott säger jag!
Vi startade ganska direkt med öppnor just för att Solero tcker det är grymt jobbigt, så då är det bättre och göra dom först innan han är trött. Men han gillade inte alls idén och gjorde alltför att slippa undan. Tillslut fick jag lura honom in i en öppna från skänkelvikning, det gick hyffsat bra. Detta är något vi måste träna mer på.
Red igenom LC programmet bitvis och det gick helt okej. Sedan skulle vi träna galoppfattningar och då fick jag en spärr i huvudet efter olyckan. Tror det blöta underlaget bidrog till det väldigt mycket + en övertaggad Solero, fick för mig att han skulle gå omkull igen så jag fick panik. Blev alltså inga fler galoppfattningar, jobbade med traven på stora mittvolten istället, minskade volten - ökade volten o.sv.
 
Det är så himla roligt att rida lektion för Jorunn tycker jag, både jag och Solero lär oss så mycket!
 
 
 
Bild från förra lektionen med Jorunn.
 
 

Indian Dream #2

Datum:2012-08-26 / Tid:11:50:45 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
 
 
 
 
 
Fick ni någon favorit? :) Fler bilder kommer senare.
 
Foto: Caroline Dahlén (carolinedahlen.blogg.se)
Hår & Make-up: Moa Danielsson
 
 

Indian Dream

Datum:2012-08-25 / Tid:22:17:00 / Kategori:Foton på mig m.fl
 
Foto: Caroline Dahlén
Smink & Hår: Moa Danielsson

Fotat idag!

Datum:2012-08-25 / Tid:18:56:25 / Kategori:Vardag
Hej kära vänner! I förmiddags kom bästa Carro så att vår INDIAN fotografering äntligen blev av, vi har planerat den huur länge som helst!! Min käraste lillasyster Moa var snäll och fixade hår och smink, blev superfint!
Under tiden som vi höll på och fixade det hemma hos mig var det superfint väder ute, men precis när vi skulle åka till stallet och göra iordning Solero började det ösregna såklart :( Vi fick vänta en stund men sen klarnade det upp lite och vi kunde gå ut i skogen och köra på. Solero var inte direkt den mest samarbetsvilliga men det är sånt man får räkna med när man jobbar med djur. Men jag klagar inte för mycket för resultatet blev så j ä v l a bra ändå!! :D Visar er bilder så fort jag får dom färdiga från Carro, har redan fått tjuvkika lite ;)
 
 

Planer...

Datum:2012-08-21 / Tid:19:29:03 / Kategori:Vardag
Har riktigt roliga (och annorlunda) planer med bästa Carro på lördag förmiddag! :) Även kära lillasyster Moa har ett finger med. Kommer bli grymt! Och kuul!
Vi ska plåta - såklart, men vad får ni se ;)
Den här bilden har jag över soffan ♥
Foto: Caroline DahlénStiftelsen - Vart jag än går

Datum:2012-08-21 / Tid:19:18:15 / Kategori:YouTube-klippEnkel, men så jävla fin.


Gesällprov.

Datum:2012-08-21 / Tid:18:35:06 / Kategori:Vardag
Idag har jag börjat med mitt gesällprov, så förhoppningsvis är jag snart färdigutbildad målare! :) Skönt att det snart är avklarat! Som prov ska jag totalrenovera en hel lägenhet, dessutom är den helt knallgul och stinker riktigt illa p.ga att den/dom som bott där innan rökt inne = mycket mera jobb! Allt måste spärrmålas med en speciell färg och tvättas så in i helvete. Men men :)
Tyvärr så har jag blivit uppsagd så jag får gå hem den 20 oktober. Men gött att jag hinner klara av gesällen innan och förhoppningsvis hittar jag ett nytt jobb snabbt, inte nödvändigtvis som målare.

Täcke eller inte?

Datum:2012-08-21 / Tid:18:22:26 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Hösten närmar sig med stormsteg och det är dags att bestämma sig för om pållarna ska få gå med täcke eller inte. Detta har jag fnulat på väldigt länge, sen tidigt i våras faktiskt. Solero har under alla år fått gått utan täcke (förutom då han var dålig då han fick gå med tjockatjocka täcken till öronen) och istället fått världens tjockaste björnpäls. Han går ju på lösdrift dessutom.
Men varje vinter har jag tyckt att han inte riktigt varit sig själv, inte lika glad (Solero är vanligtvis världens gladaste, socialaste och goaste häst, det är han verkligen). Och sen på våren har det blivit ännu värre när det är dags att fälla all denna pälsen, det är något otroligt vilken päls han får! Han blir riktigt sur och grinig och helt enkelt inte sig själv. Så därför har jag funderat fram och tillbaka och diskuterat med flera personer och nu bestämt mig för att i år ska han få gå med täcke från i höst till i vår för att minska vinterpälsen, och till våren blir han ev. klippt för att snabbt bli av med den. Jag tänker testa detta i år så får vi se om det blir något bättre. Det blir mer jobb - täcken som ska på och av beroende på väder och temperatur, dom ska tvättas och torkas m.m. men jag gör givetvis allt för att min skrutt ska må så bra som möjligt! Så prio ett just nu är att köpa ett gäng täcken till i olika tjocklekar och så man har att byta med. Jag har redan ett tjock vintertäcke (aldrig använt!), ett regntäcke med slätt foder, ett fleecefodrat regntäcke + några fleecetäcken. Men som sagt, behövs fler.

Hur gör ni, ska era hästar gå med täcken? Gör dom alltid det eller får dom sätta päls?Täcken jag tänkt kolla lite närmare på från Hööks:

Fleecefodrat regntäcke.

Utetäcke med 100g fyllning.

Utetäcke med 200g fyllning.

Vintertäcke med 400g fyllning.