Tännäs 2013.

Datum:2013-03-31 / Tid:17:20:26 / Kategori:Vardag
Sorry för den döda bloggen, åkte som varje år vid påsk till Tännäs i tisdags och kom hem igår kväll. Hann inte blogga innan och blogg.se appen krånglade som vanligt så kunde inte blogga från mobilen heller.
Vi har iallafall haft det heeelt underbart!! Strålande sol och klarblå himmel varje dag, vi har varit ute och mått gött i stort sett hela tiden. Och hundarna, jösses vad dom har njutigt! Första fjällsemestern för Oscar och jag tror han tyckte det var en 10-poängare :) Det var varit så otroligt skönt att ta en paus från vardagen och komma bort lite. Solat, grillat korv, åkt skoter, gått långpromenader och bara njuuutigt!
Har massvis med bilder men kommer ta lite i taget, bjuder på ett gäng nu direkt.
 
Poscen och jag, litte solbränd i fejjan? :p
 
Mina finaste killar ♥ Och jag som ser helt uppstoppad ut med alla kläder..
Underbara fjälls-toppar i bakgrunden.
 
Älsklingar! ♥
 
Charlie njuter i sin superfleecedräkt.
 

Sötis Oscar.
 

Hästar på tapeten.

Datum:2013-03-24 / Tid:17:30:31 / Kategori:Lilla gula huset
 
Bilderna är lånade från tyras.se
 
Hästnörd som man är så är jag helt förälskad i den här tapeten, den är så fin utan att bli barnslig eller för mycket, tycker jag. Den heter Collette och finns i fyra färger, jag älskar den här i nougat, som Tyra har i sitt vardagsrum. Själv skulle jag vilja ha den som fond i ett mysigt arbetsrum eller liknande, med resterande väggar målade i någon mjuk, varm beige.
Vi har ju ett rum här hemma som är datarum/gästrum, men jag tror inte detta är rätt rum för den här tapeten. Eller rätt hus heller för den delen. Den dagen vi får vår lilla drömgård på landet, då ska den här tapeten få komma upp hemms hos oss ♥
 

Pearls.

Datum:2013-03-22 / Tid:14:05:42 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
 
 
 
Här om dagen knåpade jag ihop ett schabrak som matchar pannbandet jag gjorde, något ni gillar? :) Fick för övrigt några paket på posten idag med material till några saker som jag har på gång tillsammans med Linn Lilja, men ännu fattas några saker. Vad det blir får ni se längre fram! :)
 

Egentillverkat pannband.

Datum:2013-03-19 / Tid:19:25:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Ursäkta det kassa mobilfotot.
 
Efter att ha sett några bloggare gjort egna pannband blev jag sugen på att prova jag med. Så jag tog ett gammalt pannband som jag hade och överblivna pärlor från smyckestillverkningen och pysslade ihop ett. Inte svårt alls! Lite pilligt och tålamodskrävande dock, men helt klart värt det :) Jag ska beställa hem lite nya fina pärlor och knåpa ihop några pannband till, ev. sälja några då det verkade finnas intresse för det. Jag har ju tillverkat och sålt smycken förut så varför inte liksom? :)
 

Ridlektion.

Datum:2013-03-14 / Tid:15:01:01 / Kategori:Hästsnack & bilder
Igår red jag en efterlängtad lektion för Jorunn, det var ganska länge sedan sist. Vi jobbade vidare med dom vanlika sakerna, såsom skänkelvikningar, öppnor, tempoväxlingar o.sv. Tempoväxlingar är superbra för att få igång Solero så han blir lite mer alert och tar med sig bakbenen.
En övning vi gjorde var att rida skänkelvikning i trav från halva kortsidan, snett in mot långsidan. Och väl ute på spåret skulle jag direkt fatta galopp. Den här övningen förstod inte Solero riktigt i början, dessutom fick jag dumma hjärnspöken och snarare hindade honom från att göra rätt istället för att tydligare visa vad vi skulle göra. Det blev alltså ingen galopp utan bara slängtrav.
Jag blir så himla irriterad, väldigt ofta blir jag rädd och osäker när det kommer till galoppen efter den dumma olyckan i juni. (Här kan ni läsa lite om den.) Jag är livrädd för att han ska snubbla och gå omkull igen. Många gånger när han snubblar lite lätt, även i skritt, så svartnar det framför ögonen på mig i några sekunder och jag får hjärtat i halsgropen. Jag vill inte vara rädd, det blir ju bara värre då! Jag galopperar inte gärna utan gör det mer för att man "måste". I skogen går det bättre, då känns det inte alls lika otäckt av någon anledning. Sen är Solero en häst som gärna blir pigg, busig och bockar i galoppen, men det gör mig inte något, det skrattar jag bara åt. Men att ta en helt vanlig galopp inne på ridbanan alltså, nej fy...
Till slut fick vi iallafall till det när jag vågade släppa lite på innertygeln, då var han klockren och tog galoppen direkt. Så ja, det var jag som hindrade honom. Blä.
 
 
 

Snygga boots!

Datum:2013-03-14 / Tid:14:41:59 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Bild lånad från butikquse.se

Boots är ett måste (iallafall för mig) nu så här i broddtider och att hitta några snygga är inte det lättaste. Oftast använder jag ett par svarta gummiboots då dom är enkla att hålla rena, sitter bra och skyddar bra. Men snygga är dom ju då verkligen inte och ibland vill man ju vara lite extra fin, på träningar te.x. Och då är det ju tråkigt med dom fula gummibootsen som drar ner allting. Alternativt har jag röda boots i slitstarkt nylon, men dom passar ju nästan inte till någonting p.ga färgen.
Igår hittade jag iallafall dom här suuuperfina bootsen från BR i konstläder med en kant i fårskinn, dom bara måste jag ha! Nu är ju förvisso broddtiden snart över (förhoppningvis) men då har jag ju fina till nästa år och nästa och nästa... :) Perfekt! Dock fanns dom bara inne i strl L nu vilket blir för stort åt min lilla kille, men jag pratade med henne på butikquse.se och hon skulle ta hem ett par i rätt storlek åt mig :) Tänk vad fint det skulle vara tillsammans med dom här benskyden också, mmmm...
 
För mig är det här med fin och snygg utrustning ett intresse utöver själva ridningen. Man behöver inte fina saker för att rida, det vet jag, men för mig blir det så mycket roligare. Jag får ofta höra att jag har så mycket saker, att det är onödigt och bla bla, men det är mitt val och mina pengar, så det behöver inte folk bry sig om :) Vill jag köpa massa onödiga (?) saker till min häst så gör jag det.
 

När allting känns bra.

Datum:2013-03-14 / Tid:14:27:57 / Kategori:Vardag
Jag har inte glömt bloggen, har bara varit upptagen med annat helt enkelt. Det mesta som har tagit min tid är stallet, jag är där flera timmar varje kväll och jag längtar dit varje dag. Tror minsann det är motivationen som börjar hitta tillbaka!! :) Det känns så jäkla skönt, gud vad jag har längtat efter detta och nu äntligen, det gör mig så glad! :) Dessutom känns det så otroligt bra att ha hittat en medryttare som kan avlasta mig två gånger i veckan, det funkar super och hon verkar så bra med Solero :) Ja, allting känns bara så bra just nu ♥
 
 
Köpte lite vår och ställde i hallen här om dagen ♥
rangelben @ instagram
 

Vårkänslor!

Datum:2013-03-08 / Tid:22:51:54 / Kategori:Hästsnack & bilder
 
Min fining idag ♥

Idag har det varit en sån där alldeles underbar dag med lika underbart väder. En sån dag skulle jag vilja kunna spara i en liten burk, då kan man ta fram den dagen och minnas, dom dagar det inte är lika underbart, när man är lite ledsen och nere. Härligt det vore :) Lika som jag önskar att man hade en kamera inbyggd i ögonen, alltid redo, missar aldrig ett ögonblick. Så fint det vore.
Hur spenderade jag denna underbara dag då? I stallet med min fina hästapålle såklart. Vi tog oss en jättehärlig tur i skogen, lite stolt över mig själv då jag inte gärna rider ut ensam. Är rädd för att stöta på nån av alla dessa läskiga vargar som härjar runt här, eller att det ska hända något. Men ridturen gick fint och några vargar stötte vi inte på. Red en jätte härlig travstig som vi har här, funkar endast på vintern när det är snö, utan snö är det alldeles för stenigt. Men nu är det perfekt och hästarna kan sträcka ut i ett friskt travtempo i flera kilometer. Sjukt härligt! Jag trodde Solero skulle bli trött efter denna turen, med tanke att han inte är fullt i gång. Men icke då. Han är så himla taggad och överglad varenda dag. Visst, han är alltid väldigt glad, men nu är det extra. Det riktigt spritter i kroppen på honom. Vårkänslor? :) Efter denna väldiga travtur trodde jag som sagt att han var trött, men när vi skrittat lite tänkte jag att "ja men vi testar väl dessa galoppfattningarna från skritt som han kunde så fint förra veckan." Jojo. Han pep, hoppade, bockade och studsade fram. Inte ett enda normalt galoppsprång tror jag? Haha, galna, glada hästapålle ♥ Min alldeles egna Sol.
Fick min alldles na, fina sadel idag också. Tjoho! Så imorgon blir det en liten snabb tur till Karlstad för att inhandla nya stigläder, smörjgrejer m.m, lite små detaljer så där. Sen ska sadeln oljas in ordentligt och smörjas innan jag provrider den på söndag :)
 
Nu måste jag sova, håller på och dör trötthetsdöden känns det som. Natti ♥ /en GLAD Joline.

BR Harmony collection.

Datum:2013-03-07 / Tid:21:12:00 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
 
Åh, jag älskar det här schabraket från BR's nya kollektion "Harmony". Royalblå/kornblå är i sällskap med turkos mina favoritfärger, speciellt royalblå på hästutrustning - mums!
Jag har en tröja som skulle matcha detta schabrak ypperligt + svarta lindor, fiint! Finns lindor i matchande färg men jag tror faktiskt det skulle bli snyggare med svarta, lite lugnare och stiligare :)
Tyvärr har jag inte hittat vart man kan köpa det ännu, men det kanske är såpass nytt än? Jag får hålla utkik för detta vill jag verkligen ha :) ♥
 

Inför sommaren.

Datum:2013-03-06 / Tid:13:26:13 / Kategori:Shopping
 
Alla bikinisarna hittar du på nelly.com
 
Jag sitter och tittar på lite olika bikinis, inför varje sommar brukar jag köpa några nya, tycker det är roligt att kunna variera. Hittade dessa tre på nelly.com och hur fina är dom inte? Älskar speciellt den första! Tänk vad fint när man är brunbränd :) Som ni ser så gillar jag bikinis med mycket färg, tycker det är å fint speciellt när man själv fått lite färg också :) Dock är dom här ganska dyra, den första t.ex kostar 829kr vilket jag tycker är dyrt för en bikini. Men fina är dom!
Dock tvivlar jag starkt på att jag ens kommer visa mig i bikini i sommar, jag har kommit in i en svacka då jag vantrivs något så grymt med min kropp, det började redan förra året vid den här tiden. Det var inte många gånger som jag hade bikini i somras, och inte shorts heller för den delen. Jag har gått upp i vikt och jag trivs inte alls med det. Jag är inte tjock, långt i från, det vet jag. Men jag trivs bättre när jag är tunnare, benigare. Förut kunde jag ha gjort vad som helst för att få några kilo extra men nu när jag har det så vill jag bara ha tillbaka min gamla kropp. Aldrig nöjd.
Om jag åtminstonde kunde komma igång med lite träning, så man blir mer fit. Men hur ska man hinna, vart finns den tiden?
 

Ny sadel!

Datum:2013-03-05 / Tid:14:13:40 / Kategori:Häst & ryttar utrustning
Ja, precis som rubriken säger så har jag en ny sadel på gång. Bställde den igår så den kommer nog om ett par dagar :)
Det fick bli en Knights Iris, en sån Jorunn har som jag provred för några dagar sedan. Jag tyckte så mycket om den och den låg bra på Solero. En bra och ordentlig sadel är band det viktigaste när man har häst, en investering helt klart! Jag kommer behålla min gamla dressyrsadel också och använda den när jag rider i skogen, tycker inte riktigt att den nya (dyra) sadeln ska flänga runt i skogen, så så får det bli :)
Så himla skönt! Jag är såå glad! Gött med en ordentlig sadel och slippa skämmas över den fula :p Detta blir min femte sadel på tre år, vi har bytt upp oss sakta men säkert. Först hade jag en westernsadel, sedan den bomlösa (som är till salu), sedan en allround i syntet, dressyrsadeln i syntet och nu denna :) Wiho!
 
 
 
Knigts Iris, Jorunns sadel. En sådan jag väntar på!
(ligger lite långt fram här, jag vet)
 

Till salu - Bomlös sadel!

Datum:2013-03-02 / Tid:20:37:00 / Kategori:Till salu/Säljes


Säljer min bomlösa sadel av märket Pfiff (nypris ca 2500kr) inklusive passande HAF-pad (nypris ca 1700kr). Fendrar och stigbyglar i äkta läder ingår. Kan bytas ut mot vanliga stigläder och stigbyglar. Sadeln är i syntetmaterial, lättskött.
HAF-paden har en ovansida av Airnet och undersidan är i Simpanova, också ett lättskött material. Transporterar bort hästens svett och värme mycket bra. Har bytt ut panelerna i paden mot ett par Skito-inlägg med bättre densitet (nypris ca 600kr)
En mycket skön sadel att rida i och passar alla hästar. Sitsen motsvarar ca 17".

Har knappt använt sadeln eller paden så dom har mest hängt i sadelkammaren. Finns att hämta i Hagfors eller så betalar köparen frakten. Fler bilder kan mailas vid intresse.
 

Kontakt: [email protected] eller lämna en kommentar här.
 

Lycka.

Datum:2013-03-01 / Tid:20:00:00 / Kategori:Hästsnack & bilder




Du gör mig så jävla glad, underbara häst! ♥
 

Taggad.

Datum:2013-03-01 / Tid:18:38:00 / Kategori:Hästsnack & bilder
Ibland är Solero så jäkla rolig att rida, om han är på rätt humör för dressyr, idag var en sån dag. Pigg och glad, lite väl övertaggad men sånt är bara kul :) Efter några halvkassa skänkelvikningar släppte han och tog ett fint stöd i bettet, jag kände i handen hur han verkligen sög tag och kom upp med ryggen. Sen kunde jag bara sitta där och plocka lite, trycka på rätt knappar. När han var så fin så tänkte jag att "äsch neej, idag testar vi galoppfattningar från skritt." Han har inte orkat det förut och inte riktigt förstått vad jag menat, men idag gick det på första försöket!! :D Woho! Varenda fattning satt som en smäck, så himla roligt! Så nu känner jag mig värsta taggad på att fortsätta träna, längtar tills Linn Lilja kommer! Känner mig inte ens nervös längre, vad är det och vara nervös för? Det ska bli kul, hon kommer ju för att lära oss, hjälpa oss att utvecklas :)





1 mars.

Datum:2013-03-01 / Tid:18:12:06 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

Nu var det så länge sedan som vi snoffsade till oss med en fin outfit så idag fick det bli dags. Dessutom fick jag prova Jorunns sprillans nya sadel, en Knights Iris. Gud jag ville inte lämna tillbaka den, haha, såå underbar! Dressyrsadlar har en förmåga att trycka bak skänklarna och höfterna föör mycket, men i den här fick man bra precis lagom stöd för hela skänkeln och sisten var superskön. Detta är en 17,5" och det skulle nog räcka med 17" åt mig men det kan vara skönt med lite plats, den kändes inte för stor.
Är ju himla sugen på en ny sadel, den jag har är så sjukt ful (sliten syntet som dessutom är revig efter vi gick omkull) och inte alls bekväm inser jag nu efter att ha testat Jorunns. Det skulle vara en dröm att ha en sån här Knights Iris, får hålla koll om det kommer ut nån begagnad, ny har jag inte råd med (20.000kr).
Provsatt även en Kentaur Penelopa när vi var i Grums, också underbart skön. Hur den ligger på Solero vet jag ju inte men läser man på internet verkar den passa bättre på hästar med ganska rak rygg och höre manke. Solero är lite svängd med liten manke. Ja, får hålla utkik helt enkelt så får vi se :)