Me. My self. And I.

Datum:2012-01-31 / Tid:14:50:14 / Kategori:Foton på mig m.fl



Ny sängram.

Datum:2012-01-31 / Tid:13:57:19 / Kategori:Inredning/Lägenheten


Börjar bli dags för oss att skaffa ny sängram, den vi har nu är gammal och ruskigt ful - träfärgad... Och nej, att måla om den är inget alternativ, vill ha en helt ny.
Det ska vara en vit sängram och jag tycker om alla tre jag lagt upp här. Den översta gillar tyvärr inte Robin så mycket, den gillar jag bäst. Tror jag. Annars blir det nog den sista från Jysk. Den i mitten är jättefin men känns så vanlig och det skriker Ikea om den. Är ju kul om nåt i hemmet inte är därifrån Jag hoppas jag kan övertala Robin om den översta sängramen, den är dessutom billigast. Den är visserligen också från Ikea men det syns inte så tydligt tycker jag. Vilken gillar ni bäst?

Hur jag sköter mitt hår.

Datum:2012-01-29 / Tid:17:39:39 / Kategori:Vardag
Just mitt hår är något jag ofta får komplimanger för och många undrar vad jag gör med det. Mycket har jag att tacka mina gener för, jag har många och tjocka hårstrån = tjockt hår! Dessutom har jag ett naturligt självfall så det är inte bara platt och hänger där, utan det blir lite liv i det. Tänkte ge er lite tips iallafall på hur jag sköter mitt hår.

Jag borstar aldrig håret. På riktigt alltså - aldrig! Har jag fått en tova brukar jag ta borsten och reda ut den såklart, men det händer nästan aldrig. Men om ni måste borsta håret, tänk på att aldrig borsta håret när det är blött. Hårstråna är mycket mer elastiska då och det sliter mer än att borsta ett hår som är torrt.
Tvätta inte håret för ofta. Jag brukar tvätta ca var tredje dag om jag inte varit jättesvettig eller gjort något så jag blivit skitig (te.x slipat på jobbet o.sv). Nu när jag har färgat hår försöker jag dra ut på hårtvättandet ännu mer, men då känner jag mig så ofräsch. Använd balsam för att motverka tovor och statiskt hår.
Ha inte håret uppsatt för ofta, det sliter. Detta är jag slarvig med, har håret uppsatt varje dag i och med mitt jobb + att i stallet är det jobbigt att ha massa löst hår hängande i ansiktet. Men tänk på att endast använda gummisnoddar utan metallspännen på, finns te.x på ICA.
Jag försöker undvika hårfön, plattänger och locktänger. Använder endast någon gång när jag ska på fest och vill locka/platta håret. Tänk på att använda ett bra värmeskydd för att minska risken för onödigt slitage av håret!
Jag använder inte en massa hårprodukter. På sin höjd en mjuk hårspray och Dust it ibland när jag ska på fest.
Ska du ha långt hår, klipp topparna ofta. Annars får du bara långa stripor. Ett långt hår ska vara tjock  och se välmående ut.
Använd schampo och balsam som ger lyster och är bra för torrt hår. Ofta behöver håret mer fukt än vad man tror för att må bra och få en fin glans.
Har du ändå ingen fin glans i håret? Lägg i en toning med en färg så nära din egna som möjligt om du inte vill byta färg. Det ger lyster!

 

Så här såg jag ut i håret 2008. Här har jag lockat med en trippeltång.

 


Ett litet missöde.

Datum:2012-01-28 / Tid:22:23:29 / Kategori:Vardag
Blev ingen tur till Karlstad idag. Eller vi var på väg. Kom till Deje typ. Då fick vi punktering. Jahapp. Bara att byta till reservdäcket mitt på stora vägen. Sommardäck dessutom. Och sedan vända och åka hem igen. Kan ju inte åka runt med reservdäcket, sommardäcket. Så det var den Karlstadturen det, försöker nästa helg igen!

Visste ni att...

Datum:2012-01-28 / Tid:21:39:35 / Kategori:Vardag
...jag har världens sämsta lokalsinne? Som när jag t.ex ska till Carro åker jag vilse varje gång även fast jag varit där flera gånger!
...jag avskyr klumpar i t.ex yoghurt, sylt o.sv? Det äcklar mig!
...men min största fobi är tuggummi! Hatar allt med det, tål inte ens lukten (fast det luktar mint) och kan knappt säga ordet utan att få kväljningar. Uuh!
...jag kallades "Tilda Pluttpäronfis" när jag var liten? Vet inte varför, grannen kom på det...
...jag aldrig har tävlat i någon riktig tävling (inom ridningen)?
...några av mina favoritfilmer är Grease och Walk the line?
...jag önskar jag vore längre? Är endast 171cm så därför älskar jag 13 centimeters klackar!

Fick ni reda på något ni inte visste om mig?

Solero & jag våren 2009.

 


Nya designen på plats!

Datum:2012-01-27 / Tid:23:37:06 / Kategori:Vardag
Sådär ja, då var den nya bloggdesignen på plats! Jag är mycket nöjd Tryck på F5 om du inte kan se den eller om det ser konstigt ut.

Har min lillasyster och lillebror här på övernattning ikväll. Vi har ätit tacos, kollat på nya filmen War Horse och bara umgåtts Älskar att ha dom här!

Nu är det dags att krypa ner under täcket, sov gott!

Favoriter bland Hööks nya schabrak.

Datum:2012-01-26 / Tid:21:12:40 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

Tänkte göra ett inlägg med mina favoriter bland schabraken ifrån vår nyheterna från Hööks. Ska som sagt till Karlstad på lördag och köpa några (två?) nya. Utifrån att endast ha sett bilderna kan jag inte bestämma mig, vill klämma och känna på dom också. Och kanske jag hittar något i butiken som jag gillar bättre än utifrån bilderna? Vi får se

 

Dressyrschabrak Excellent Showmaster.

Stilrent schabrak med dom klassiska färgerna marinblå och röd. Alltid snyggt!

Finns även i färgerna svart och grön. 229kr.

 

Dressyrschabrak Elegance LAMI-CELL.

Ser lite B ut på bilden (skrynkligt och sladdrigt?) Men kanske är finare IRL?

Finns även i färgerna marin och brun. 399kr (Lite för dyrt för ett Hööks schabrak tycker jag)

 

Dressyrschabrak Elevation Gold Medal.

Dessa har redan blivit populära och ombloggade. Riktigt läckra i alla färger tycker jag, speciellt det turkosa då det är min absoluta favoritfärg! Men tror min pålle gör sig bäst i det här orangea. En rödbrun skäck gör sig väl inte så bra i skrikiga färger egentligen.

Finns även i färgerna gul, äppelgrön och turkos. 229kr

 

Dressyrschabrak Cadence Gold Medal.

Den här färgen passar Solero riktigt bra i! Har ett i ungefär samma färg fast allroundmodell som han är superfin i. Så det här ska jag absolut kika närmare på.

Finns även i färgerna creme och duvblå. 269kr

 


Måndagens ridlektion.

Datum:2012-01-25 / Tid:19:24:24 / Kategori:Hästsnack & bilder
Till helgen får jag förhoppningsvis min nya design, längtar verkligen! Bloggen är inte alls kul just nu. Aja.

Ridlektionen i måndags gick superbra (igen!) Nästan så jag väntar på ett riktigt bakslag, för så här bra kan det ju inte gå för oss hela tiden? Han kändes lite ofokuserad för dom var ute på granngården och grejade med nåt som pockade på hans uppmärksamhet men jag tycker som sagt att det gick superbra ändå. En övning som vi bl.a gjorde var att rida utan tyglar - helt och hållet. I både skritt och trav. Snett igenom o.sv. Detta var en skitbra övning för att jag skulle kunna trycka på och låta honom länga ordentligt utan att jag bromsade något och samla upp hans energi i kroppen - bättre påskjut med bakdelen. Det var riktigt roligt för det gick såå bra!

Igår, idag och imorgon är jag hästlös då det är min medryttares dagar (förutom idag egentligen men hon ville rida extra). Men på fredag tänkte jag rida igenom övningarna från i måndags och se om vi klarar det utan Jorunns hjälp
På lördag ska jag till Karlstad med Robin och förbruka mina presentkort jag fick i julas på Hööks och Ikea. Måste köpa några nya schabrak för som jag skrivit tidigare har jag bara ett som passar nu när jag bytt sadel. Slinker säkert med något annat kul också om jag känner mig rätt, hehe. Den nya Hööks katalogen ska komma i slutet av den här veckan så jag hoppas den gör det så jag kan kolla igenom den och planera mina köp lite.


 

(Måste verkligen försöka fota lite nya bilder, inte minst ridbilder! Det här går ju inte, samma gamla bilder hela tiden, men dom är ju fina )

 

Foto: Caroline Dahlén


Illustrationer.

Datum:2012-01-25 / Tid:19:03:23 / Kategori:Foton på mig m.fl


Kolla här, hur fin?! En kille som heter Simon har gjort den här. Jättekul tycker jag!
Nu har både jag och Solero blivit illustrerade, minns ni?





Men denna av gjord av Emelie.


Söndag.

Datum:2012-01-22 / Tid:20:42:00 / Kategori:Hästsnack & bilder
Hade tänkt sätta mig ner nu och försöka ta tag i designen men jag orkar verkligen inte. Är inte ens bra på sånt där. Så mailade en tjej som gör bloggdesigner och förhoppningsvis kan hon hjälpa mig, och förhoppningsvis snart! Är inge kul och blogga när det ser ut som skit Så håll tummarna!

Annars idag då? Började dagen med att åka till stallet. Tog med mig Robin, Solerokillen och Mr Fluff (Charlie!) ut på en promenad i skogen, gick lite drygt i 30 min. Hade jag gått mer skulle jag fått ont i benhinnorna idag igen, och det orkade jag inte riktigt med. Fixade stallsysslorna och borstade Solero men annars så gjorde jag inte så mycket mer idag, det fick räcka så. Resten av dagen har vi spenderat i Munkfors, först hos Robin's föräldrar sen hos min mamma.

Imorgon är det dags för ridlektion för Jorunn igen, det ser jag fram emot! Hoppas det inte är allt för många minusgrader bara, idag har det ju legat runt nollan.


Långtur i skogen.

Datum:2012-01-21 / Tid:20:08:44 / Kategori:Hästsnack & bilder
Igår efter jobbet åkte jag till stallet, sadlade pållen och var ute i skogen i 1½ timme. Snacka om att jag kände mig som en fiskpinne när vi kom tillbaka till stallet! -12 grader och då tar jag en lång tur, typiskt mig Mysigt och roligt hade vi det i allafall. Försökte trava ganska mycket för att hålla värmen uppe och så han fick göra av med energi. Detta kändes i mina ben igår kväll och benhinnorna började protestera och göra ont.
(När jag var 8-9 år trillade jag av en häst, blev trampad på benen = kryckor i några veckor och kronisk benhinneinflammation. Anstränger jag benen för mycket - står/går för mycket, springer o.sv får jag sketa ont. Känns rätt pissigt att det är något jag får leva med hela livet. Men bara att gilla läget)




Bild från förra vintern.

Strul med designen.

Datum:2012-01-19 / Tid:18:59:46 / Kategori:Vardag
Började rota med ny design och givetvis sket det sig. Orkar inte ta tag i det just nu så ni får stå ut med denna tillfälliga så länge. Sorry!


Några favoriter med Beyoncé.

Datum:2012-01-19 / Tid:18:02:50 / Kategori:YouTube-klipp




















Beyoncé - min gudinna. Typ. Hon är en grym sångerska, en grym dansare, hon är så jäkla vacker och verkar vara en sån fin person. Fick jag byta liv med någon för en dag skulle det lätt vara med henne!



Min hårfärg.

Datum:2012-01-19 / Tid:17:30:10 / Kategori:Foton på mig m.fl
Det är väldigt många som undrar vad jag har använt för hårfärg så jag tänkte svara på det i ett inlägg. När jag bestämt mig för att bli rödtott gick jag till en frisör som färgade håret på mig, därför har jag ingen aning om vad färgen heter. Och i efterhand när färgen blivit dassig och jag fått utväxt har jag köpt någon slags intensivtoning av min frisör som jag haft i håret själv hemma. Så alltså är det någon salongsfärg som jag haft, och tyvärr kan jag inte namnge den.

Jag har aldrig ångrat en sekund att jag gick från mörkblond till röd. Jag trivs otroligt ruskigt bra i det och har fått höra av flera att jag "blommat upp" och fått mer självförtroende, vilket jag också kan känna själv. Jag kommer säkert tröttna på det och bli blond igen för det är väldigt mycket jobb att hålla färgen och få det att se fräscht ut och det sliter på håret. Men jag är säker på att jag kommer bli röd tillbaka någongång igen efter det. Just nu är det dock inget jag funderar på, jag vill vara rödtott ett tag till!


Första gången jag färgade håret blev det lite mörkare röd/brunt.

 


 

Med intensivtoningen blev det RÖTT, precis som jag vill ha det!

 

 


Min balklänning.

Datum:2012-01-18 / Tid:22:10:49 / Kategori:Foton på mig m.fl

 

 

Så här såg min klänning ut som jag hade på studentbalen (tog studenten juni 2010). Älskar den! Kommer aldrig sälja den fast jag förmodligen aldrig mer kommer använda den. Ska spara som minne Den är specialsydd till mig beställd från utlandet någonstans, minns inte vart ifrån.

Börjar väl bli dags för årets studenter att hitta balklänning nu, har ni hittat rätt ännu?

 

 

 

Är jäkligt sugen på att klippa lugg igen också, tror det skulle vara redigt snyggt till mitt eldiga hår!


Trivs skitbra i lugg men tycker det är asjobbigt att man inte kan ha allt hår upsatt utan spännen/diadem/whatever. Och att den måste klippas hela tiden, mitt hår växer som ogräs. Dessutom blir man lätt fet i pannan eftersom det blir så "instängt". Därför har jag kämpat som en dåre för att spara ut den igen och den har blivit riktigt lång nu. Kan inte bestämma mig, help me out?!