Dressyrsadel? Ja tack!

Datum:2011-12-30 / Tid:15:22:04 / Kategori:Hästsnack & bilder
Oj oj vad jag slarvar med bloggen, ändå är jag ju ledig nu och allt

I tisdags var det dags för ridlektion för Jorunn igen. Invigde mina ridbyxor jag fick i julklapp som är fleecefodrade. Stor HISS till dom! Ruskigt varma och sköna. Mycket varmare än långkalsonger + ridbyxor. Enda lilla minus med dom är att de blir lite knöliga vid knäna och en bit ner på smalbenet, nästan som det är för mycket tyg eller nåt? Det är inget som stör utan det är bara lite fult, så det är inget som drar ner betyget tycker jag.

Lektionen då? Jo, det gick superbra även den här gången! Både jag och Solero har utvecklats supermycket tycker jag, det är så roligt och märka skillnaden. Vi fick börja lite med "Five easy pieces" och nej, det är inte enkelt. Men kul och nyttigt! Svårt och förklara hur det går till.

Idag har jag provridit Annika's dressyrsadel som hon ska sälja (hehe...) Dock är det syntet, drömmen är ju en i äkta, svart läder men syntet duger åt oss just nu iallafall. Vi är ju ändå inte ute på tävlingar och behöver se snygga ut för den sakens skull. Jag ska provrida den igen för banan hade frusit idag och var stenhård så kunde bara trava några få steg. vill prova den ordentligt i alla gångarter, ett ordentligt ridpass. Men det vi kunde se idag så verkar den ligga bra, utan att klämma och kana åt olika håll. Så jag får väl ta mig ett snack med plånboken antar jag


 

 

 

 

 

Bilder från 11 maj 2009. En dag efter min 18-års dag.

 

 


Ett brev på posten.

Datum:2011-12-27 / Tid:19:47:19 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

 

På väg hem till mig! :)

Dom har kostat 1499kr förut men var nu sänkta till 749kr - nöjd!

Bara hoppas att dom passar också...

 

 


Dags för nytt schabrak?

Datum:2011-12-26 / Tid:22:03:49 / Kategori:Häst & ryttar utrustning

 

Klickade in på www.hooks.se för o kika lite och då såg jag att dom fått in dom här schabraken. Gillar att dom är så enkla utan stora loggor och annat tjaffs. Hade blivit för mycket eftersom det är så skarpa färger. Gillar också rutmönstret! Är riktigt sugen på det röda eller blå, kan inte riktigt bestämma mig...

Dom kostar 199kr så dom är inte dyra heller.

 


Min julhelg.

Datum:2011-12-26 / Tid:15:33:45 / Kategori:Vardag

 

 

 

Några (suddiga!) detaljbilder på vår gran.

 

 

Det har varit en bra jul. Julafton firades hos mamma och hennes sambo, igår var vi syskon hos farmor och firade med pappa. Första julen med skilda föräldrar. Konstigt och jobbigt, men det är bara att skapa nya traditioner.

 

Är supernöjd med julklapparna jag fick! Fick bl.a tofflor, fina pyjamasar, Beyoncé's parfym "Heat rush", en grimma, presentkort, pengar, ridbyxor m.m. Så jag är nöjd!

 

På julaftonskvällen när vi kom hem firade jag och min sambo litegrann, bytte julklappar och myste. Och idag har vi gjort julmat och ätit bara vi två ♥ Jag älskar honom!

Jag är ju ledig under veckan (till 4 januari) men tyvärr så är inte Robin det. Men jag hittar nog på nåt kul ändå. Imorgon förmiddag t.ex så ska jag rida lektion för Jorunn, på onsdag åker jag troligtvis till Karlstad med mamma och kollar in Rean lite. Så jag blir nog inte sysslolös

 

 


Jul-vovvar.

Datum:2011-12-26 / Tid:15:22:47 / Kategori:Foto - Djur

 

 

Älskade vovvarna under julhelgen. Våran Charlie på översta bilden och systers Liten på nedersta.

 

För övrigt så blev Charlie överlycklig när han fick slipsen, han älskar den! Vi fick inte ta av den Han har en svart fluga sedan tidigare och den älskar han också. Likaså en scarf han har med hästar på, han blir så glad och stolt när han får ha den. Haha, gulle!



Julgranen är klädd.

Datum:2011-12-22 / Tid:20:03:25 / Kategori:Vardag
Full rulle idag efter jobbet! Min älskade lillasyste är här för övernattning. Vi har bakat, klätt julgranen och ätit våfflor som min fina sambo var snäll och gjorde. Han håller just nu på och kokar julskinka också, älskar att ha en personlig kock!
Åh, det är så mysigt här hemma nu med julgranen och alla paket under som väntar på att öppnas! Ska självklart fota. Ska försöka ta lite fina julbilder på Charlie under granen också, vi får se hur det går...

När storasyster slutar jobbet kl 21.00 ska vi hem till pappa och klä julgranen där också, känns lite konstigt nu när man inte bor hemma längre + första julen med skilda föräldrar och inte traditionerna är som förr. Men det blir till att skapa nya traditioner!


Just ja, från och med diag till 4 januari är jag L E D I G ! Så jäkla underbart! Firar detta med att rida tillsammans med Annika imorgon förmiddag.

På min önskelista.

Datum:2011-12-17 / Tid:22:46:52 / Kategori:Vardag

 

○ Tofflor från HÖÖKS

○ "Hungerspelen" är en triologi

○ Glittrigt nagellack från OPI. Finns i många färger!

○ Beyoncé's parfym Heat Rush

○ Grimma från HÖÖKS

 

Önskar mig inget särskillt i år egentligen, mest såna här småsaker. Skulle bli väldigt glad för en fin pyjamas också, älskar pyjamasar Och kanske något fint smycke, typ halsband eller ringar?

 

 


Julgranskula?

Datum:2011-12-16 / Tid:15:41:13 / Kategori:Foton på mig m.fl

 

Mami kom på besök igår så då passade jag på att ta hjälp av henne med att ha i intensivtoningen. Nog blev det rödare alltid, haha! Är numera knallröd

Äsch ska det va rött så ska det va rött!

 


Magont.

Datum:2011-12-15 / Tid:19:22:03 / Kategori:Vardag
Idag har min mage motarbetat mig hela dagen och gjort ont, inte kul alls. Blir bättre in emellan men så kommer det tillbaka. Nu har det varit lugnt väldigt länge så det känns skönt, hoppas det räcker nu.
Har varit hästlös idag (min medryttares dag) så jag har passat på att vila när jag ändå inte mått bra. Var till frisören förut och köpte Intensivtoningen jag pratade på, har inte hunnit dit förrän idag. Så vi får se när den åker i håret, om det blir under helgen eller om jag ska vänta lite? Har så sjukt mycke och göra den här helgen, men det skulle va gött och få ordning på burret.


Gårdagens ridlektion.

Datum:2011-12-13 / Tid:19:15:03 / Kategori:Hästsnack & bilder
Har lite träningsvärk idag efter ridlektionen för Jorunn igår - haha. Solero var super-duper-mega-duktig! Och vilken energi, den vill jag se mer av oftare! Det som var svårast och trixigast igår var bakdelsvändning, så det ska vi träna mer på. Det regnade igår under passet så jag blev både kall och genomblöt. Men nästa gång hoppas jag det är bättre väder så min kära sambo kanske kan fota lite?

Idag har min nya medryttare, Lisa gjort sig första dag själv i stallet. Jag tror det gick bra?
Så idag har jag haft tid till att åka till Hästjäntans och köpa broddar + saltsten, städat och rensat i garderoberna här hemma och nu håller jag på och tvättar för fullt. Gäller att passa på när man är hästledig
Imorgon blir det antingen longering eller promenad för hand så han får vila lite men samtidigt röra på sig så han inte blir stel.

 

Bilden är från våra första dagar på Koppartorpet. Vi bara skrittade runt lite.

 


Sånt som gör en glad.

Datum:2011-12-13 / Tid:19:05:54 / Kategori:Vardag



Tack!




Lite vovvar i bloggen också.

Datum:2011-12-13 / Tid:19:03:17 / Kategori:Foto - Djur

 

Vår sötis Charlie - Mr. Fluff!

 

 

 

Charlie fick en ny kompis när vi var i stallet i helgen, Finska Lapphunden, Åkkra.

 

 

 

Visst är hon fin?

 

 

Jag fotade dom här bilderna samma dag som dom på Solero och Willem.

 


Dear santa?

Datum:2011-12-13 / Tid:18:59:30 / Kategori:Vardag

 

Jaha då var det dags att dö lite igen då. Jag menar, k o l l a på dom - GOSH!

Klackhöjd 16 cm och 5,5 cm platå.
Haha, jag skulle bli 187cm med dom här


Willem.

Datum:2011-12-10 / Tid:16:02:54 / Kategori:Hästsnack & bilder

 

 

 

Willem, Solero's nya hagkompis.


Snöbus.

Datum:2011-12-10 / Tid:13:11:10 / Kategori:Hästsnack & bilder

 

 

 

 

 

Ihopsläppet mellan Solero och Willem idag gick jättebra. Bjuder på några bilder på Solleman från det. Bilder på Annika's Willem kommer i ett annat inlägg så det inte blir så rörigt.

 

Ser ni vilken jäkla päls han har? Haha, pälsboll